Connect with us

Obnova kaštieľa pokračuje

Spravodajstvo

Obnova kaštieľa pokračuje

Obnova kaštieľa pokračuje

JABLONICA (rz) – Po viac než dvadsaťročnom chátraní sa kaštieľ v Jablonici pomaly mení. Dobrovoľníci z občianskeho združenia Útulný domov sa postupne snažia a darí sa im to aj vďaka verejnosti.

„Zásluhou podpory sympatizantov cez príspevky a 2 % z dane, ale aj podpory z Trnavského samosprávneho kraja, sa v súčasnosti blížime k finalizácii rekonštrukcie časti strechy na hospodárskej budove. Strecha je základom každej stavby, preto administratívne spracovávame ďalšie časti striech a hľadáme možnosti spolufinancovania,“ informuje zakladateľ OZ Útulný domov Róbert Gálik. Dodáva, že sa pracuje aj na sanačno-vlhkostnom výskume a zásluhou obce v parku pribudla nová výsadba stromčekov a ďalšie metre chodníčkov. „To všetko bude môcť verejnosť vidieť aj 8. mája na Apponyiho festivale, ktorý sa bude konať pod hlavičkou Trnavskej župy. Doteraz sa v kaštieli konalo niekoľko dní otvorených dverí a na konci letných prázdnin sem aj tento rok stovky návštevníkov prilákal festival historických remesiel.

OZ Útulný domov hľadá ďalšie možné spôsoby, ako kaštieľ dostať do povedomia verejnosti. Na funpage „Zachráňme kaštieľ Jablonica“ preto prostredníctvom ankety aktuálne zisťuje, či by ľudia mali záujem o každoročnú burzu starožitností.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top