Connect with us

Veľký európsky výrobca kotlov v Skalici

Spravodajstvo

Veľký európsky výrobca kotlov v Skalici

Veľký európsky výrobca kotlov v Skalici

Na Záhorí sídli jeden z top producentov vykurovacích zariadení v Európe. Je ním spoločnosť Protherm Production, ktorá je súčasťou nadnárodného koncernu Vaillant Group už viac ako 18 rokov. Jej výrobky spoľahlivo slúžia miliónom domácností – na zabezpečenie tepla i teplej vody. Vyrába totiž pre trhy 24 krajín Európy, Ázie a Afriky.

Výrobný závod v Skalici je sústredený na výrobu finálnych výrobkov, čiže kotlov a zariadení na ohrev teplej vody. Vyrába sa tu široký sortiment závesných i stacionárnych kotlov, kondenzačných aj nekondenzačných kotlov, elektrické kotly, elektrické ohrievače na prípravu teplej vody i vnútorné jednotky tepelných čerpadiel. Najväčší podiel exportu smeruje do Nemecka, Ruska a ostatných krajín strednej a východnej Európy.

 

Päť zaujímavostí o skupine Vaillant Group

  1. Protherm Production je od roku 2001 súčasťou nemeckého koncernu Vaillant Group. Značka Vaillant bola založená v nemeckom meste Remscheid v roku 1874, má teda viac ako 140-ročnú tradíciu.
  2. Po celom svete má 10 výrobných závodov a vývojových oddelení, v ktorých zamestnáva viac ako 13 000 pracovníkov.
  3. Na Slovensku má Vaillant Group celkom 3 organizačné jednotky. Výrobný závod v Trenčianskych Stankovciach sa špecializuje na výrobu modulov pre kotly a komponentov pre zariadenia na ohrev teplej vody. V Skalici sídlia dve spoločnosti: Vaillant Group Slovakia, ktorá zastrešuje predaj výrobkov na slovenskom trhu a výrobný závod Protherm Production, ktorý vyrába finálne výrobky.
  4. V roku 2017 dosiahol Protherm Production historický úspech, vyrobil viac ako 500 000 výrobkov v priebehu jedného roka.
  5. V roku 2020 závod plánuje vyrobiť viac ako 750 000 kusov kotlov a zariadení na prípravu teplej vody.

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top