Connect with us

Hodená rukavica developerom: tristo nájomných bytov

Spravodajstvo

Hodená rukavica developerom: tristo nájomných bytov

Hodená rukavica developerom: tristo nájomných bytov

MALACKY – Primátor Juraj Říha plánuje dostať na trh takmer 300 nájomných bytov. Informuje o tom portál Ľudia pre Malacky. Podľa primátora ide o reakciu na neustále sa zvyšovanie nájmov v okresnom meste. Prvý bytový dom by mohol ísť do realizácie už v budúcom roku, ďalšie majú pribúdať postupne.

Správa z radnice o masívnej podpore nájomného bývania mnohých Malačanov zaskočila. Len v tomto roku totiž bude v Malackách vo výstavbe viacero bytových komplexov. Problémom je však to, že tieto komplexy nájomné bývanie ponúkať nebudú. Neustále sa zvyšujúci dopyt po nájmoch spôsobil v kombinácii s nedostatkom bytov nárast nájomného. „Som sklamaný, že v stavebných výkresoch developerov opäť nevidím nájomné byty. Bežne sa stretávam s mesačným nájmom cez 500 € a mladé rodiny sa tak nedokážu postaviť na vlastné nohy. Urobíme preto rázny krok a v nasledujúcich rokoch dáme na trh niekoľko stoviek bytov, ktoré budú silnou konkurenciou pre dnešných vlastníkov. Naše nájomné sa bude pohybovať na úrovni do 200 €,“ sľubuje primátor.

Prvý bytový dom s viac ako 30 bytmi chce Juraj Říha financovať zo Štátneho fondu rozvoja bývania už v budúcom roku, vyrásť by mal na Jánošíkovej ulici. Ďalšie bytovky vyrastú v inej časti mesta. Primátor viac prezradiť nechcel, prisľúbil však, že pôjde o pekný projekt a o novú lokalitu, ktorú si mesto na tento zámer už obhliada. „Svoje budúce bydlisko by si tu mohlo nájsť až 300 rodín s deťmi, mladých ľudí a slobodných mamičiek,“ dodal J. Říha.

Zdroj: Ľudia pre Malacky

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top