Connect with us

Útulku chýbajú peniaze

Spravodajstvo

Útulku chýbajú peniaze

Útulku chýbajú peniaze

Útulky pre opustené zvieratá sú väčšinou odkázané na finančnú pomoc verejnosti. Aj keď dostávajú dotácie od samospráv, tieto prostriedky ani zďaleka nestačia. V zlej situácii sa v týchto dňoch ocitol aj útulok v Senici.

„Nastalo obdobie, kedy je asi každý útulok na konci svojich síl. Dve percentá z daní sa minuli, ďalšie sú v nedohľadne. Všade veľa psov, šteniatok. My sme sa do tejto situácie dostali tiež,“ hovorí Frederika Péčiová. Dodáva, že v útulku je aktuálne plno veľkých psov a 2-týždňové šteniatka, takže adopcie postupujú len pomaly: „Denne chodíme na veterinu, dávame čipovať, očkovať, kastrovať. Máme úžasného veterinára, odpúšťa nám ozaj mnoho, ale psov je stále veľa. V najbližších dňoch nás čakajú ešte 4 kastrácie, RTG a čipovanie 6  šteniatok…“

Na výzvu o pomoc už niektorí priaznivci útulku zareagovali, jeden dokonca prisľúbil uhradiť doteraz nezaplatené faktúry za veterinárne ošetrenie. Situácia však bude vzhľadom na veľký počet psíkov naďalej kritická, útulok preto ďakuje za každé euro. Prispieť možno na účet SK75 0200 0000 0027 6158 3553 (swift: SUBASKBX, názov účtu: Cerberus – Útulok Senica, Paypal: web@utuloksenica.sk, poznámka: Veterina).

„Sme vďační za každý cent. Snažíme sa psíkom dávať všetko a určite nikdy nezažijú, že by im niečo chýbalo. To budeme radšej dávať zo svojho,“ dodáva Frederika.

 Pomôcť útulku sa dá aj prostredníctvom „benefičného obchodíku“, v ktorom si možno nechať na objednávku podľa vlastnej fotografie vyrobiť ručne modelovanú magnetku, kľúčenku či brošňu…  

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top