Connect with us

Skaličania volajú po rekonštrukcii mestskej búdy

Spravodajstvo

Skaličania volajú po rekonštrukcii mestskej búdy

Skaličania volajú po rekonštrukcii mestskej búdy

Mesto Skalica sa môže pochváliť tzv. mestskou búdou – tradičným vinohradníckym domom s pivnicou. Nachádza sa v lokalite Psíky a okrem výroby a skladovania vína umožňuje aj organizovanie rôznych rodinných a spoločenských akcií.

Mestská búda je jednou z prevádzok spoločnosti Správa mestského majetku. Je vybavená kuchyňou a sociálnym zariadením, podľa Skaličanov však už v značne opotrebovanom stave.  „V meste chýba zariadenie, ktoré by si občania mohli prenajímať na menšie oslavy. Práve na tieto účely bola kedysi mestská búda využívaná,“ uviedla na nedávnom verejnom stretnutí s primátorkou Skalice a vedúcimi oddelení MsÚ jedna z obyvateliek mesta. Hoci od zástupcov radnice dostala informáciu, že búda je na prenájom ponúkaná aj v súčasnosti, podľa nej to využíva len málo Skaličanov. „Ja sama som chcela robiť oslavu, a musela som hľadať súkromníka, ktorý má na to vhodné priestory. Búda by potrebovala zrekonštruovať interiér, napr. sociálne zariadenie už nevyhovuje dnešným požiadavkám. Je to škoda – máme niečo, na čo by sme mohli byť hrdí, a nemôžeme to naplno využívať. Pritom určite každý by radšej zaplatil za prenájom priestorov mestu, ako súkromnej spoločnosti,“ skonštatovala Skaličanka.

Primátorka Anna Mierna jej dala za pravdu. „Mestskou búdou sme sa už zaoberali na kultúrnej komisii. Určite s tým niečo chceme urobiť, minimálne poopravovať by sa to dalo. Väčšia rekonštrukcia je, samozrejme, otázkou financií, ale záujem z našej strany je,“ zdôraznila. Základné opravy by podľa primátorky mohli byť zrealizované ešte v tomto roku.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top