Connect with us

Radimovská koštovka ovocných destilátov

Spravodajstvo

Radimovská koštovka ovocných destilátov

Radimovská koštovka ovocných destilátov

„Tí, čo slivky skvapalnili, získali z nich viacej sily“, tvrdia členovia ZO Slovenského zväzu záhradkárov v Radimove, ktorí v týchto dňoch už intenzívne pracujú na príprave 23. ročníka ochutnávky ovocných destilátov.

 Koštovka sa uskutoční 23. marca, predchádzať jej však bude zber vzoriek a degustácia odborníkmi.Radimov sa za viac než dve desaťročia stal baštou koštoviek páleného. Ochutnávka ovocných destilátov v tejto obci patrí medzi najväčšie akcie tohto druhu na Slovensku, čo sa týka počtu vzoriek aj návštevníkov. Vlani degustátorihodnotili 1457 vzoriek ovocných destilátov, medzi ktorými boli likéry, koňaky, ale aj ríbezľovice, dulovice, drienkovice či bazovice. Absolútne víťazstvo zostalo v Radimove a získala ho žena – najviac bodov medzi degustátormi dostala vlani slivovica Simony Hrušeckej.

Ktosa bude môcť pochváliť najlepším páleným tento rok, je zatiaľ vo hviezdach. Už teraz je však jasné, že s prihlásením sa do súťaže netreba otáľať – zber vzoriek sa totiž koná len do 28. februára a degustácia sa uskutoční v dome kultúry už 8. marca.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top