Connect with us

Centrum pre kamióny naďalej nechcú

Spravodajstvo

Centrum pre kamióny naďalej nechcú

Centrum pre kamióny naďalej nechcú

LOZORNO (rz) – Pri vjazde do Lozorna v smere od Stupavy má vyrásť servisné centrum pre kamióny.  Nové vedenie obce zámeru naklonené nie je, starosta Ľuboš Tvrdoň ho kritizoval už v minulosti ako člen iniciatívy Spoločne pre naše Lozorno. V uplynulých dňoch sa predstavitelia samosprávy a majitelia pozemkov, na ktorých má Man Truck &Bus Center Lozorno vyrásť, stretli na spoločnom rokovaní.

Zamýšľanú výstavbu servisného centra pre kamióny vníma väčšina obyvateľov obce negatívne. Podľa ich názoru sa znehodnotí bonita nehnuteľností v tesnom susedstve logistického areálu.  Bývalý starosta Ľubomír Húbek tesne pred svojím odchodom z funkcie vydal územné rozhodnutie a odôvodnil to tým, že ide o kvalifikované rozhodnutie stavebného úradu, vychádzajúce zo zistení a záverov správneho konania.  Na stretnutí s investorskou spoločnosťou MAN v závere minulého roka zástupcovia firmy konštatovali, že veľmi vážne vnímajú vzniknutú situáciu v obci a chcú zohľadniť aj názor nového vedenia a občanov. Nový starosta tak veril, že sa situáciu podarí zvrátiť. Z cesty do Českej republiky, kde sídli firmaOutulný, vlastniaca pozemky, na ktorých má servisné centrum pre kamióny vyrásť, však zostal sklamaný. „Výsledky rokovania nedávajú veľkú nádej na to, že by sa prístup investora zmenil, resp. že by chcel byť ústretovejší,“ konštatuje Ľ. Tvrdoň. Vedenie obce aj tentoraz deklarovalo, že jeho nesúhlasný postoj k projektu, jasne prezentovaný už v minulosti, sa nezmenil. „Zdôraznili sme, že cítime povinnosť voči Lozornu konať tak, aby projekt v navrhovanej podobe na navrhovanom mieste nebol realizovaný. Zároveň sme informovali, že proti územnému rozhodnutiu, vydanému 30. 11. 2018, bolo občanmi Lozorna podaných viac ako 120 odvolaní,“ uviedol starosta.

V Lozorne tak stále nehádžu flintu do žita. „Je smutné, že to územné rozhodnutie očividne dalo nášmu partnerovi krídla. Kým však budeme cítiťpodporu občanov, budeme bojovať a so situáciou sa nezmierime,“ zdôrazňuje Ľ.  Tvrdoň. MAN Truck &Bus center má vyrásť v lokalite Záhumenice na ploche 15 tisíc m². Tvoriť by ho mala montážna dielňa, sklad súčiastok, diagnostické centrum, priestor pre opravy karosérií a umývačka pre kamióny. Súčasťou má byť tiež zákaznícke centrum s predajňou. V areáli by malo vzniknúť 119 parkovacích stojísk, väčšina z nich pre nákladné vozidlá.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top