Connect with us

Voľby na Ústavnom súde SR

Spravodajstvo

Voľby na Ústavnom súde SR

Voľby na Ústavnom súde SR

LOZORNO (rz) –Doterajší starosta obce Ľubomír Húbek podal sťažnosť pre neústavnosť a nezákonnosť komunálnych volieb. Je tak jedným z 89 pisateľov sťažností, ktorí sa po komunálnych voľbách obrátili na Ústavný súd SR.

Podľa oficiálnych výsledkov Štatistického úradu SR sa víťazom komunálnych volieb v Lozorne stal protikandidát starostu Ľuboš Tvrdoň, ktorý získal 788 hlasov (53,4%). Ľubomírovi Húbkovivyjadrilo dôveru 650 voličov (44,0%). V obci sa však objavili podozrenia z údajného hrubého porušovania volebného moratória, a dokonca aj z kupovania hlasov. Ľ. Húbek dôvody podania svojej ústavnej sťažnosti komentovať nechcel. „Do zverejnenia výsledkov šetrenia Národnej kriminálnej agentúry a vyjadrenia sa Ústavného súdu SR nebudem podávať žiadne stanoviská a ani informácie. Ubezpečujem však každého, že to, čo sa v Lozorne chystalo, sa stalo, a ako k tomu došlo, nebolo v poriadku a v súlade s Ústavou SR,“ uviedol pre Záhorák.

Viacerí obyvatelia Lozorna vnímali komunálne voľby aj ako referendum o developerských projektoch, ktoré sa v obci chystajú. Ide napr. o servisné centrum pre autobusy a kamióny MAN Truck Center či výstavbu rekreačných domov v rámci rekreačno-športového areálu LAKE RELAX pri priehrade. Proti projektom v navrhovanej podobe otvorene vystupoval práve Ľuboš Tvrdoň. Ten je presvedčený, že odchádzajúci starosta sa nevie zmieriť s výsledkom volieb. „Vôbec nie som nadšený zo súčasnej situácie. Vnímam to tak, že Ľubomír Húbek nedokáže stráviť prehru vo voľbách. Zbytočne týmito krokmi situáciu vyhrocuje, čo nie je ku prospechu obce ani občanov. Verím však v zdravý rozum,“ zdôraznil Ľ. Tvrdoň.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top