Connect with us

Otvorili novú materskú školu

Spravodajstvo

Otvorili novú materskú školu

Otvorili novú materskú školu

VRÁDIŠTE (ts)  – Nová materská škola vo Vrádišti privítala od 2. septembra svoje prvé ratolesti. Trieda, ktorá vznikla v budove základnej školy, bola už naplnená a kapacitne nestačila.

Robme všetko ako najlepšie vieme – to je mottom našej obce a vďaka ľuďom s dobrým srdcom sa nám podarilo náš projekt zrealizovať. Vážime si ich pomoc, patrí im za to veľká vďaka,“ hovorí starosta Milan Kováč.. Základná škola v obci je rodinného typu a starosta verí, že ajmaterská škola sa stane súčasťou ich veľkej rodiny. Pôvodne v obci škôlka nebola, deti navštevovali predškolské zariadenie v susednom Kátove alebo v Skalici či Holíči. „Táto škôlka začala písať svoju históriu 1. apríla2008 v priestoroch jestvujúcej budovy základnej školy, kde pôsobila málotriedka a kde nám ubúdalo školopovinných detí. Hľadali sme riešenie, ako školu oživiť a udržať. Jednou z možností bolo vytvoriť predškolské zariadenie. Našlo sa niekoľko nadšencov v zastupiteľstve, v škole i v obci, ktorí na tom začali intenzívne pracovať. Myslím, že sa to podarilo úplne excelentne. Je to aj vďaka tým, ktorí vo svojom voľnom čase dokázali myslieť na to, čo je tu ešte čo zlepšiť. Investovali sem ohromné množstvo energie, pri ktorej sa peniaze, ktoré do toho boli dané, zdajú ako nič,“ zdôrazňuje starosta.

Prvým zámerom bolo vybudovanie nových priestorov v podkroví, no po konzultáciách s projektantmi a stavebnými firmami obec od tejto verzie odstúpila. Nakoniec sa ako najlepší ukázal návrh skalickej firmy Archistat, ktorá vypracovala projekt aj s cenovou ponukou na drevostavbu. „Za realizáciu stavebných prác chcem poďakovať firme Aluglasswood zo Skalice a firme Mirexz Holíča. S výstavbou sa začalo začiatkom marca a koncom augusta sme už kolaudovali.  Súčasťou ZŠ s MŠ bude aj vybudovanie multifunkčného ihriska na futbal  a tenis s osvetlením a doplnenie detského ihriska o kolotoč, lezeckú pyramídu a šmýkačku,“ dodáva M. Kováč.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top