Connect with us

Agáta v šou Česko Slovensko má talent

Kultúra

Agáta v šou Česko Slovensko má talent

Agáta v šou Česko Slovensko má talent

Ak sledujete aktuálny ročník televíznej šou Česko Slovensko má talent, potom vám určite neuniklo vystúpenie mladej Malačianky Agáty Hlavenkovej (20). Pred porotu sa postavila s gitarou v ruke a keď začala spievať, porota zostala v nemom úžase. Standing ovation od porotcov aj publika bolo jednoznačne zaslúžené. 

Agáta sa od októbra stane študentkou humanitných štúdií na Karlovej univerzite v Prahe. Spev je jej vášňou, venuje sa mu odmalička. „V ôsmich rokoch som začala chodiť na klavír v ZUŠ-ke, v štrnástich som sa sama začala učiť na gitare. Takže záujem o hudbu a spev bol vo mne vždy a postupom času sa len prehlbuje,“ hovorí Agáta.

Speváckym vzorom sa pre ňu stala Amy Winehouse, ktorá všetko, čo v živote zažila, dokonale premietla do hudby. „Dokázala preniesť na človeka každú emóciu, ktorú práve zažívala a na pódiu nechať celú svoju dušu – to reálne dokáže málokto z tých ľudí, čo sa nazývajú umelcami,“ hovorí Agáta.  Pokiaľ ide o obľúbené žánre, rada sa pohybuje niekde na hranici medzi popom a alternatívou. „Niečo, čo je chytľavé, no zároveň nie prvoplánové. Milujem, keď sa v skladbe vyskytujú prvky džezu a keď skladba šliape, má groove,“ dodáva sympatická Malačianka.

A ako sa dostala do talentovej súťaže? „Odmalička som rozmýšľala, že by som sa do takejto súťaže prihlásila. A v čase, keď boli predcastingy a castingy, som jednoducho mala vo svojom živote veľa voľného času, tak som si povedala – kedy, keď nie teraz?,“ vysvetľuje Agáta. V súčasnosti má svoju kapelu IRIS, s ktorou začína koncertovať. Okrem toho sa v blízkej dobe chystá vydať pesničku. To sú jej najbližšie plány a sama je vraj zvedavá, ako sa veci vyvinú.

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Kultúra

To Top