Connect with us

Koľko máme prváčikov?

Spravodajstvo

Koľko máme prváčikov?

Koľko máme prváčikov?

Pre prvákov je začiatok školského roka dôležitým obdobím, veď už čoskoro sa začnú učiť prvé písmená a číslice. Väčšina prváčikov sa na školu tešila a v pondelok 3. septembra si už hrdo vykračovali s novou taškou na chrbte v ústrety novým dobrodružstvám.

V Senici majú najviac prváčikov v I. ZŠ na Ulici V. P. Tótha – do prváckych lavíc tu zasadlo 62 detí. O jedného prváka menej by mala mať 2. ZŠ na Komenského ulici, III. ZŠ na Sadovej bude navštevovať 46 prvákov a IV. ZŠ s MŠ na Ul. J. Mudrocha bude mať 43 prváčikov. V pôsobnosti Spoločného školského úradu Senica je 21 základných škôl, ktoré navštevuje 3432 žiakov, z toho 384 prvákov.

V Malackách sa po prvý raz so školskými povinnosťami bude v tomto školskom roku zoznamovať 280 prváčikov. Ide o celkový počet v rámci všetkých základných škôl na území Malaciek, teda troch ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, jednej cirkevnej a jednej špeciálnej ZŠ.

V Skalici je zriadený Spoločný školský úrad, v pôsobnosti ktorého je 13 základných škôl, z toho jedna bez prvého stupňa (športová škola). Do lavíc týchto škôl zasadlo 3. septembra 424 prváčikov,  o 41 viac ako vlani. V meste Skalica bude prvé ročníky ZŠ navštevovať 184 prvákov.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top