Connect with us

Nová voliéra pre malé vtáky

Spravodajstvo

Nová voliéra pre malé vtáky

Nová voliéra pre malé vtáky

BREZOVÁ P./B. (rz) – V záchrannej stanici pre voľne žijúce živočíchy pribudla nová voliéra pre rehabilitované vtáky.  Stalo sa tak vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE vo výške 900 € a viacerým dobrovoľníkom.

„Konečne sa nám podarilo postaviť voliéru pre spevavce, ďatle, hrdličky a iné malé vtáky. Spolu s pracovníčkami ZSE Zuzanou Lančaričovou, Máriou Novákovou a Ľudmilou Mačejnou, členmi združenia nadšencov horskej turistiky a ochrany prírody Trnafskí horskí vlci a ďalšími dobrovoľníkmi sme ju 14. a 21. júla dokončili,“ prezradil správca stanice Jirko Hološka.

Na výstavbe voliéry sa podieľalo vyše 20 ľudí, ktorí si zaslúžia poďakovanie. Voliéra má zvonku pletivo proti predátorom a zvnútra jemnú sieť, aby sa vtáky nedostali až k pletivu a neničili si perie. V prostrednej časti je zakomponovaná aj hruška, takže operenci budú mať v záchrannej stanici pocit, akoby boli v lese.

Záchranná stanica v Brezovej vznikla v roku 2016 a funguje v rámci o. z. Priatelia prírody, do pôsobnosti ktorého patrí Záhorie, Myjavská pahorkatina a Malé Karpaty. „Najčastejším dôvodom, prečo sa voľne žijúce živočíchy dostanú do záchranných staníc, je človek,“ vysvetľuje J. Hološka. „Zrážky s autami, úrazy na elektrickom vedení, nárazy do okien, otravy, postrelenia a mnohé ďalšie faktory sú zodpovedné za smrť množstva zvierat. Je preto povinnosťou nás všetkých snažiť sa pomôcť aspoň tým, ktoré mali šťastie a dostali sa do rehabilitácie.“  Stanica doteraz prijala vyše 300 zvierat, späť do prírody sa podarilo vypustiť viac ako polovicu z nich.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top