Connect with us

Horúčavami trpia aj zvieratá

Spravodajstvo

Horúčavami trpia aj zvieratá

Horúčavami trpia aj zvieratá

Vysoké teploty nie sú záťažou len pre človeka, trpia pri nich aj zvieratá. V útulkoch v Senici aj Skalici sa snažili robiť všetko pre to, aby to opusteným psíkom a mačičkám čo najviac uľahčili.

„V útulku máme momentálne 32 psíkov, väčšinou veľké plemená. V čase horúčav sme obmedzili prechádzky so psíkmi,“ prezradila riaditeľka zariadenia v Senici Frederika Péčiová. Okolo senického útulku nie sú stromy a chýba tak potrebný chládok. „Keby sme so psíkmi išli na vychádzky, určite by prišlo k popáleninám labiek a dehydratácii, dokonca až ku skolabovaniu. Psov preto udržujeme v chládku so stálym prísunom čistej studenej vody. Používame zavlažovanie, ktoré máme upevnené na strechách budovy. Von chodíme a kŕmime v skorých ranných hodinách,“ dodala. Útulok je pri starostlivosti o opustené zvieratá z veľkej časti odkázaný na pomoc verejnosti. V súčasnosti by súrne potreboval najmä dezinfekčné prostriedky(Savo, Ajax), náhrady na metly, plastové vedrá a vrecia do koša (60 l).

Aj v skalickom útulku je horúce leto pre psíkov náročné, zvládnuť im ho pomáhajú malé bazény a tienidlá. „Aktuálne máme 40 psov a 38 mačiek. Najviac zo všetkého potrebujeme adopcie, bez nich nemôžeme pomáhať ďalej. Momentálne sme už v situácii, kedy nemáme kam zvieratká dávať,“ zdôraznili z OZ Útulok Skalici.

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top