Connect with us

Koniec trúbeniu vlakov v Brodskom?

Spravodajstvo

Koniec trúbeniu vlakov v Brodskom?

Koniec trúbeniu vlakov v Brodskom?

BRODSKÉ (ts, mk) – Nočná mora Brodčanovsa konečne končí. Železnice Slovenskej republiky vybudovali nový priechod pre peších na zastávke Brodské, takže ľudia bývajúci pri železničnej stanici sa po 4 rokoch budú môcť konečne poriadne vyspať. Doteraz ich zo sna budilo trúbenie vlakovprechádzajúcich cez obec.

Železničná stanica v Brodskom mala jednu veľkú nevýhodu – chýbal tu zabezpečený priechod cez koľajnice. V minulosti cestujúcich cez deň sprevádzal železničný personál, železnice ho však zrušili a kvôli bezpečnosti zaviedli trúbenie. „Do budúcna rátame, že na tomto priechode vybudujeme zabezpečovacie zariadenie. Je to priorita Železníc SR pre rok 2014,“ informovalapred 4 rokmi Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR. Hoci nakoniec museli Brodčania na splnenie sľubu čakať omnoho dlhšie, sú radi, že nezostalo len pri slovách. „Je dobré, že sa to podarilo,“ teší sa starostka Anna Krídlová. Už v minulosti pre Záhorák uviedla, že v obci trúbi každý vlak, ktorý ňou prechádza, a to vo dne v noci: „Niektorí rušňovodiči sa snažia byť ohľaduplní a trúbia len krátko, iní však zatrúbia aj viackrát, akoby to robili naschvál…“

Teraz by teda už nepríjemnému trúbeniu mal byť koniec. Novovybudovaný priechod pre peších na zastávke Brodské sa nachádza v úseku ŽST Kúty – ŽST Lanžhot a v dňoch 15. – 17. mája tu Železnice SR realizovali dokončovacie práce. Vo štvrtok 17. mája bolo zároveň aktivované aj nové svetelné priecestné zabezpečovacie zariadenie s celými závorami. „Po vykonaní všetkých potrebných úkonov, ako je vydanie kolaudačného rozhodnutia a zavedenie zmien do služobných predpisov a pomôcok, bude priechod na zastávke Brodské daný do prevádzky. Po splnení spomínaných podmienok už nebudú vlaky dávať zvukovú návesť POZOR. Robiť tak budú len v prípade poruchy na priechode a v prípade mimoriadnej situácie,“ informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR.

Foto:  Michal Cagáň, vlaky.net

 

 

 

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top