Connect with us

Pacienti hodnotili nemocnice, skalická patrí k lepším

Spravodajstvo

Pacienti hodnotili nemocnice, skalická patrí k lepším

Pacienti hodnotili nemocnice, skalická patrí k lepším

Zdravotná poisťovňa Dôvera opäť hodnotila slovenské nemocnice. Stalo sa tak na základe výpovedí viac ako 6300 pacientov, ktorí sa v nich liečili počas minulého roka.

Pacienti nemocnice hodnotili ako v škole, teda známkami od 1 po 5. Štandardne najvyššie známky boli udeľované personálu za jeho starostlivosť, nasleduje spokojnosť s informovanosťou pacientov. Najprísnejšie hodnotenie opäť dostala spokojnosť s tzv.  hotelovými službami, teda s jedlom, ubytovaním a upratovaním. „Subjektívna spokojnosť pacientov je jedným z dôležitých ukazovateľov, na ktorý sa pozeráme pri uzatváraní zmlúv s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Ako v hodnotení obstáli zdravotnícke zariadenia regiónu? FNsP v Skalici bola zaradená medzi všeobecné nemocnice a v rebríčku 44 hodnotených zariadení skončila medzi pätnástkou najlepších, konkrétne na 14. mieste. Oproti roku 2016 si výrazne polepšila, keďže vtedy skončila až tridsiata. V rovnakej kategórii bola hodnotená aj Nemocnica s poliklinikou Myjava, ktorá bola šestnásta s hodnotením „priemerná“. V roku 2016 myjavskú nemocnicu pacienti zaradili na 29. priečku.

 

 

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top