Connect with us

Skupina Chilli krstila druhý album

Kultúra

Skupina Chilli krstila druhý album

Skupina Chilli krstila druhý album

SENICA (mk) – V piatok 2. februára sa v Grand Cafe v Senici uskutočnil krst druhého CD senickej skupiny Chilli. Krstným otcom sa stal priateľ kapely, hudobník Richard Havel, a album do života uvádzal – ako inak – chilli korením. 

„Poňali sme to štipľavo, keďže veľa z našich piesní štípe na správnych miestach,“ prezradila speváčka a hráčka na akustickú gitaru Dominika Pausová. Skupina vznikla v roku 2012, zakladal ju Jaro Bača (elektrická gitara a spev) spolu s Tony Pausom (basgitara) a Dominikou.

Postupne sa k nim pridala aj Andrea Šimková (cajon, spev, flauta) a Lenka Hladíková (klavír). „V tejto zostave fungujeme aj v súčasnosti. Naša hudba sa dá zaradiť medzi pop a folk. Texty tvoríme väčšinou ja a Jarko, pričom vychádzame z našej osobnej skúsenosti, zážitkov, vnímania všetkého okolo nás a vnímania Boha v našich životoch,“ uviedla Dominika. Nový album skupiny nesie názov Chilli Osobne a je celkom odlišný od prvého CD „S príchuťou“. „Obsahuje deväť piesní, ktoré sú vrúcne, osobné, a väčšinou inšpirované nielen životnou skúsenosťou, ale najmä vzťahom s Ježišom. Aj preto ten názov Osobne,“ vysvetľuje Dominika. CD skupina nahrávala u priateľa Jozefa Nováčeka, ktorému aj touto cestou vyjadruje vďaku za postrehy, nápady a trpezlivosť, keďže nahrávanie trvalo približne osem mesiacov. Koncert spojený s krstom albumu bol na pár mesiacov posledným vystúpením zoskupenia Chilli, pretože Dominiku, ktorá je druhá hlavná speváčka skupiny po Jarovi, čakajú materské povinnosti. Šikovní hudobníci ale veria, že leto a jeseň prinesie koncerty na verejných miestach v mete, kaviarňach, na Senickom kultúrnom lete a iných akciách. Všetky novinky sa priaznivci dozvedia na fb sme.chilli. „Aby sme nezabudli, máme aj nový videoklip k novému albumu. Nesie názov Chlieb sa ti vráti, a nájsť ho možno na YouTube. Prvý raz sme ho prezentovali práve na krste nášho CD,“ dodáva Dominika.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Kultúra

To Top