Connect with us

Galavečer venovaný 80. výročiu založenia myjavskej armatúrky

Spravodajstvo

Galavečer venovaný 80. výročiu založenia myjavskej armatúrky

Galavečer venovaný 80. výročiu založenia myjavskej armatúrky

Jeden podnik – jedno mesto

 Slovenská armatúrka Myjava by tento rok oslávila 80. výročie svojho založenia. Príchodom priemyselnej výroby na Myjavu, najskôr ako firma Tauš a neskôr ako Slovenská armatúrka Myjava, sa začala vyvíjať obojstranne výhodná symbióza medzi jedným mestom a jednou fabrikou. Výsledky tohto spolunažívania sú viditeľné  na Myjave v mnohých smeroch dodnes – v mestskej výstavbe, školstve, kultúre aj športe.

V sobotu 27. januára sa v Kultúrnom  dome Samka Dudíka uskutočnil slávnostný galavečer venovaný 80. výročiu myjavskej armatúrky. V bohatom kultúrnom programe vystúpili domáce súbory Kopaničiar, Kopa a Dychová hudba Myjava.  Súčasťou programu bol aj krst knihy Armatúrka a Myjava, ktorá popisuje vzájomnosť mesta a armatúrky. S históriou podniku, zviazaného s mestom a celým regiónom, sa môžu zoznámiť návštevníci výstavy Armatúrka a Myjava, ktorá  je sprístupnená verejnosti v Kultúrnom dome Samka Dudíka do 31. januára. .

Jubileum Slovenskej armatúrky si jej terajší a bývalí zamestnanci, mesto a región, pripomenuli vďaka finančnej podpore spoločnosti Energy Group, a. s., ktorá dnes vo výrobe armatúr na Myjave úspešne pokračuje.

SLOVARM, člen skupiny Energy Group

Slovarm je kľúčový výrobca domových a bytových armatúr, ako aj komponentov pre rozvody vzduchu, studenej a teplej vody, pary a ústredného vykurovania v strednej a východnej Európe. Slovarm ako pokračovateľ Slovenskej armatúrky Myjava svojou výrobou nadviazal na tradíciu strojárskej výroby na Myjave.

Slovarm dnes zaujíma významné postavenie na trhu, o čom svedčí vyše 100 zmluvných obchodných partnerov v SR a ČR, 30 kooperačných partnerov a export do 24 krajín celého sveta. K jeho zákazníkom patria značky ako Gienger, Wosley, PIPE LIFE, Wavin, VAG Group, NIBE …

 

SLOVPLAST, člen skupiny Energy Group

Spoločnosť s viac ako 50-ročnou tradíciou výroby technických plastových výrobkov a najväčší výrobca sanitárnych produktov na Slovensku a v Českej republike je členom skupiny Energy Group od roku 2016.

Technické vybavenie a produkčné kapacity umožňujú spoločnosti vyrábať popri štandardnom sortimente špeciálne výrobky prispôsobené požiadavkám zákazníka. K zákazníkom Slovplastu patria významné európske spoločnosti z oblasti strojárskeho, elektrotechnického, spotrebného a automobilového priemyslu. Export spoločnosti smeruje najmä do Česka, Maďarska, Poľska a balkánskych krajín.

foto: Milan Noga

Mesto Myjava rástlo ruka v ruke s armatúrkou. Históriu mesta i fabriky písali ľudia oddaní tomuto regiónu. Štyridsať z nich pri príležitosti 80. výročia založenia armatúrky počas prevzalo  ďakovný list.

 

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top