Connect with us

V Jablonici asi získajú zubára

Spravodajstvo

V Jablonici asi získajú zubára

V Jablonici asi získajú zubára

JABLONICA (mk) – Obyvatelia obce musia od 1. apríla za ošetrením u zubára cestovať. Mnohým sa to nepáči a kritizujú aj fakt, že stomatológovia v Senici si účtujú vyššie poplatky, než na aké boli zvyknutí. Obec sa všemožne snaží získať nového zubného lekára a v súčasnosti to vyzerá, že jej snahy budú korunované úspechom. 

Zubná ordinácia v Jablonici zostala prázdna po tom, čo stomatologička odišla do dôchodku. Jej „rajón“ predstavoval necelých 3000 obyvateľov – 2300 v Jablonici a 600 v Osuskom. „To, že v obci nebude zubný lekár, nevidím ako až taký veľký problém. Senica, do ktorej boli pacienti z Jablonice presunutí, je totiž relatívne blízko, a mnohí tam aj tak chodia za prácou, k lekárovi či na úrady. Pacienti z Osuského boli presunutí na Cerovú, a to tiež nie je veľká vzdialenosť. Napriek tomu pracujeme na tom, aby zubný lekár v Jablonici bol,“ informoval ešte v marci starosta Silvester Nestarec.

Prvým krokom na prilákanie stomatológa do obce bolo zrekonštruovanie ambulancie na náklady samosprávy. Obec tiež avizovala, že je pripravená zabezpečiť pre zubára bývanie. Teraz sa zdá, že všetky tieto aktivity neboli márne. „V súčasnosti už evidujeme konkrétneho záujemcu a pracujeme na administratívnych úkonoch, týkajúcich sa prenájmu priestorov a pomoci zo strany obcí Jablonica a Osuské pri vybavení ambulancie zariadením,“ informoval starosta.

Hoci zatiaľ ešte nič nie je podpísané, konkrétne kroky sú už realitou. „Všetko smeruje k tomu, že zubný lekár v Jablonici bude, a veríme, že sa nám vec úspešne podarí dotiahnuť do konca,“ dodáva S. Nestarec. V súvislosti s výškou poplatkov za ošetrenie však upozorňuje, že to je výlučne vec lekára: „V žiadnom prípade nemáme právomoci na ovplyvňovanie cien za výkony, obec totiž nijako nemôže zasahovať do súkromno-podnikateľských právnych vzťahov.“

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top