Connect with us

O Senicu majú záujem čínski investori

Spravodajstvo

O Senicu majú záujem čínski investori

O Senicu majú záujem čínski investori

Delegácia zo Senice sa práve v týchto dňoch zúčastňuje na konferencii v Číne, ktorá je zameraná na rozvoj čínskych investícií v zahraničí. Na medzinárodnom podujatí Seničania aktívne prezentujú potenciál mesta v oblasti priemyslu, podnikania, turizmu, školstva, kultúry aj športu.

 V tomto roku sa v Senici uskutočnili už tri návštevy čínskych podnikateľov, ktoré zorganizovala Európsko-čínska obchodná komora ECFC. Predchádzali im stretnutia so zástupcami firmy Dema, ktorá Senicu predstavila ako mesto s výbornou lokalitou, investičnými možnosťami a priemyselným parkom. „Čínski investori prejavili o Senicu záujem. Zamerať sa chcú najmä na produkciu zelenej energie malými veternými turbínami a na vývoj elektrických bicyklov, no plány majú aj v oblasti vedy a výskumu,“ uviedol primátor  Senice  Branislav Grimm.

Vzájomné kontakty medzi Senicou a Európsko-čínskou obchodnou komorou vyvrcholili v septembri podpísaním Memoranda o spolupráci. Memorandum mesto Senica zatiaľ k ničomu nezaväzuje. Je však podkladom k ďalším rokovaniam s čínskou stranou a podnikateľským subjektom v meste vytvára podmienky na spoluprácu s čínskymi podnikateľmi.

Podpísanie memoranda inšpirovalo primátora Senica Branislava Grimma aj k zorganizovaniu rokovania miestnych malých a stredných podnikateľov, na ktorom ich v piatok 10. novembra zoznámil s možnosťami spolupráce s Čínou. Prítomných zároveň informoval o účasti senickej delegácie na konferencii, ktorá sa v Číne koná od 15. do 22. novembra. Zástupca spoločnosti Dema na podujatí predstaví svoj produkt, splnomocnenie na zastupovanie mesta Senica dostala manažérka Europe Direct Alexandra Berecová. „Pripravili sme prezentáciu o meste v anglickom aj nemeckom jazyku, ktorá Senicu predstavuje komplexne, no sústredili sme sa aj na možnosti turizmu, rekreácie, pamiatok a gastronómie v regióne,“ uviedol B. Grimm.

Senický primátor verí, že konferencia prinesie ďalšie podnety ku kooperácii s čínskou stranou, a to ako v oblasti školstva, kultúry či turizmu, tak aj v rámci podnikateľskej sféry.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top