Connect with us

Miss Záhoria Nikoleta Hílková na prestížnom móle v New Yorku

Téma

Miss Záhoria Nikoleta Hílková na prestížnom móle v New Yorku

Miss Záhoria Nikoleta Hílková na prestížnom móle v New Yorku

Čosi také sa nepodarí len tak hocikomu. Víťazka Miss Záhoria 2016 a finalistka Miss Slovensko 2017 Nikoleta Hílková sa predstavila na prestížnom móle v New Yorku. Počas  týždňa módy New York FashionWeek sa stala jednou z modeliek, ktoré reprezentovali Slovensko na prehliadke Slovak FashionNight 2017. Jedinečnú príležitosti si vychutnala naplno.

22-ročná Holíčanka v súčasnosti žije s priateľom v Malackách. Študuje na Fakulte medzinárodných vzťahov EU Bratislava a popritom stážuje vo firme Dell. „Keď mám voľný čas, snažím sa venovať svojej rodine, priateľovi, nášmu psíkovi Kiwi a kamarátom. Milujem cestovanie, takže kopec voľného času trávim niekde na cestách,“ priznala pôvabná Záhoráčka. Odvtedy, ako vlani zvíťazila v súťaži krásy Miss Záhoria 2016, sa jej život vraj nijako prevratne nezmenil. „Samozrejme, s víťazstvom prišli aj malé povinnosti, ale skôr som nabrala nové skúsenosti a zažila zasa čosi nové a iné. Spoznala som množstvo úžasných ľudí, čo ma zasa priviedlo k zaujímavým príležitostiam,“ prezradila Nikoleta. Jednou z tých príležitostí bola aj účasť na svetoznámom týždni módy v New Yorku. „Keby mi niekto povedal pár rokov dozadu, že budem kráčať na móle počas New York FashionWeek, asi mu neuverím, a začnem sa smiať, čo to trepe. A ono sa to splnilo! Zúčastnila som sa Slovak fasionnight – slovenskej noci módy – a mala som tú česť trikrát sa prejsť po móle. Bol to pre mňa neskutočný zážitok, ktorý sa človeku nedeje každý deň. Som preto neskutočne šťastná a vďačná, že som toto mohla zažiť,“ zdôrazňuje Nikoleta. Byť súčasťou exkluzívneho večera v Crowne Plaza TimesSquare vraj boli neopísateľné pocity, na ktoré sa spomína celý život. „Videla som, ako funguje celé zákulisie takejto veľkej akcie. O desať minút som mala ísť na mólo, a mne začínali ešte len robiť účes, ktorý by u nás trval vyše hodinu. Všetko sa ale podarilo stihnúť a výsledkom sú krásne zážitky,“ dodala Nikoleta.

V réžii Záhoráčky

Celá šou 12. ročníka Slovak FashionNight trvala asi hodinu a predstavilo sa počas nej niekoľko slovenských dizajnérov a umelcov. Jednou z dizajnérok bola aj Záhoráčka Laura Sporer z Malaciek. Týmto však zoznam krásnych žien zo Záhoria, ktoré predviedli svoj talent za veľkou mlákou, nekončí. Réžiu celej Slovak Night totiž mala pod palcom ďalšia Záhoráčka, Skaličanka Soňa Postová, ktorá je zároveň riaditeľkou súťaže Miss Záhoria. Ako sa to celé zbehlo? „V roku 2014 som bola finalistkou súťaže krásy Miss Czech Slovak America, ktorá sa konala v New Yorku. Tam som spoznala ľudí, ktorí organizovali samotnú súťaž a spolupracovali na projekte Slovak FashionNight. Prostredníctvom toho celého som spoznala tím Nadácie +421 a zistili sme, že sme rovnaká krvná skupina. Začala som s babami spolupracovať. Organizovaniu akcií sa venujem už od svojich devätnástich rokov, kedy som zorganizovala svoj prvý celodenný festival, a odvtedy to tak už ide a nabaľuje sa,“ prezradila Soňa. Na tohtoročnej Slovak FashionNight zastávala úlohu režisérky a projektovej manažérky. Mala k dispozícii americký tím zvukárov, kameramanov, dídžejov, ale aj techniku, svetlá, obrazovky… „Okrem organizovania som si tak po druhý raz vyskúšala aj úlohu režiséra, ktorá sa mi veľmi páči, pretože je to kreatívna a zodpovedná práca, kde všetko musí byť na sto percent. Musíte myslieť za všetkých, kedy má kto čo pustiť, kto má vyjsť, kedy sa má zhasnúť svetlo, stíšiť hudba… Je to pre mňa adrenalín, ktorý milujem,“ uviedla Soňa. Veľkým zadosťučinením pre ňu je, že celá akcia sa vydarila, hosťom sa veľmi páčilo, zo všetkých strán sa ozývali slová chvály a celý teamsi užili pocit dobre odvedenej práce. „Veľmi som sa tešila z Nikol, našej Miss Záhoria, ktorá je na móle sebavedomá a prirodzená. Neskutočne jej to pristalo a som na ňu hrdá. Teším sa z tejto spolupráce, a som šťastná, že sa tak krásne dajú prepojiť projekty, ktoré organizujem,“ dodáva Soňa. Šikovná Skaličanka je presvedčená, že všetko sa deje pre niečo, či už ide o dobré, alebo zlé veci. Dôležité je naučiť sa prijať, pochopiť, poďakovať a byť vnímavý, pretože všetko do seba zapadá. No a človeku nesmie chýbať odhodlanie, vnútorné nastavenie a dravosť. To všetko Soňa i Nikoleta majú, preto veríme, že o týchto krásnych Záhoráčkach ešte budeme počuť.

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top