Connect with us

Spartak Myjava vstupuje do jarnej časti 2. ligy s nezmenenými cieľmi

Šport

Spartak Myjava vstupuje do jarnej časti 2. ligy s nezmenenými cieľmi

Spartak Myjava vstupuje do jarnej časti 2. ligy s nezmenenými cieľmi

V nedeľu 26. februára 2023 začína púť Myjavčanov jarnou časťou 2. futbalovej ligy 2022/2023, a to zápasom 18. kola na ihrisku rezervy MŠK Žilina. Doma sa spartakovci predstavia o týždeň neskôr, v piatok 3. marca 2023, keď večer o 19.00 h na svojom štadióne privítajú Slavoj Trebišov.

Zimná príprava A-mužstva začala 9. januára 2023 a jej vyvrcholením bola februárová generálka na myjavskom ihrisku s umelou trávou s tímom ŠKF Sereď. Ten kopaničiari zdolali 4:1. Celkovo počas necelých dvoch mesiacov odohrali Myjavčania 8 prípravných zápasov. Z nich tri v rámci sústredenia v Turecku. V šiestich dueloch sa tešili z víťazstva a dvakrát prehrali. Nastrieľali 21 gólov, inkasovali desaťkrát.

Prípravné zápasy A-mužstva Spartaka Myjava v zimnej prestávke súťažného ročníka 2022/2023:

Uherský Brod – Myjava 1:3, MFK Skalica – Myjava 4:2, Myjava – Beluša 3:2, Myjava – L. Rovne 4:0, Rapid Viedeň II – Myjava 0:2, Kotwica Kolobrzeg (Poľ.) – Myjava 1:0, Termez Surkhon (Uzb.) – Spartak Myjava 1:3, Myjava – Sereď 4:1.

Okrem toho sa hráči pravidelne stretávali na tréningoch, v rámci ktorých pracovali na svojej kondícií, na nácvikoch herných situácií a zlepšovaní futbalových schopností. V úvode zimnej prípravy mal realizačný tím k dispozícií 25 hráčov vrátane brankárov. Z tohto počtu ešte na začiatku ubudli dvaja futbalisti. Willian Correia Silva dal prednosť pôsobeniu v Indonézii a pre zranenie sa musel futbalu vzdať Jakub Halabrín. Naopak, v zostave pribudli tri nové tváre. Obrancovia Michal Boledovič zo Spartaka Trnava a Róbert Štefánek z Dubnice nad Váhom a útočník Filip Škrteľ, ktorý na jeseň obliekal dres Kalnej nad Hronom.

Tréner Lukáš Kaplan je s priebehom prípravy spokojný. „Čo sme si v zimnej príprave naplánovali, to sme si aj odtrénovali. Sústredenie v Turecku bolo takou čerešničkou na torte a ja by som zaň chcel veľmi pekne poďakovať vedeniu klubu, že nám ho umožnili, lebo nám veľa ukázalo. Vynikajúca vec pre nás. Takže čo sa týka celej prípravy, my sme spokojní. Potrénovali sme, zápasy boli rôznorodé, so silnejšími, slabšími aj rovnocennými súpermi a v každom jednom stretnutí sme si mohli vyskúšať to, čo sme chceli a potrebovali. Momentálne máme v kádri 21 hráčov plus troch brankárov, začiatkom tohto týždňa (pozn. 8. kalendárny týždeň od 20. do 26. 2. 2023), v pondelok, v utorok to asi budeme zužovať o dvoch, resp. troch hráčov na konečných 18+3. Pretože na jar máme len 13 kôl a tí hráči musia hrávať. Tým pádom je jasné, že musia ísť asi niekam na polročné hosťovanie. Čo bude ale pre nich veľmi podstatné, budú mať zápasovú minutáž, pretože tých zápasov na jar nie je toľko, aby sme dokázali upotrebiť všetkých hráčov. Čo sa týka toho, ako sme nachystaní, ja pevne dúfam, že veľmi dobre. Ale spýtajte sa ma to o pol jednej v nedeľu,“ hodnotí kormidelník Spartaka.

K spomínanému zúženiu kádra po zvážení všetkých skutočností na konečný počet 21 hráčov už došlo a my dnes vieme, že na hosťovanie klub pošle Jerguša Halabrína, Martina Brezinu a Filipa Buchela. Všetci traja hráči sú pre myjavský klub naďalej perspektívni a ako odznelo z úst trénera, cieľom bude, aby pravidelne hrávali, zbierali zápasové minúty a v lete sa k A-mužstvu opäť pripojili.

Pozitívom pred štartom druhej polovice ligy je, že všetci hráči sú zdravotne v poriadku a môžu bez problémov naskakovať do zápasov. „Ani jeden hráč momentálne nie je mimo kádra, že by bol zranený, chorý alebo mal nejaké komplikácie. Dúfajme, že to tak zostane a už sa tešíme na prvý majstrovský zápas,“ komentuje aktuálnu situáciu v tíme Lukáš Kaplan. Na margo jarných cieľov dodáva: „Určite sa budeme pokúšať o to, aby sme nadviazali na úspešnú jeseň. Je tam síce niekedy dosť faktorov, ktoré hrajú pre a proti, ale budeme sa snažiť minimálne zopakovať výkon z jesene. Chceme predvádzať peknú hru, ktorá, samozrejme, musí byť podložená gólmi a výsledkami. Tie očakávania sú od nás asi veľké, keďže sme po jeseni skončili tretí, ale nemôžeme si absolútne pripúšťať nejaký tlak. My sa ideme baviť v každom zápase a predvádzať takú hru, aby sme ňou bavili našich fanúšikov.“

A-mužstvo Spartaka Myjava v jarnej časti 2. futbalovej ligy 2022/2023:  brankári: Libor Koníček, Denis Kubica, Tomáš Odráška, hráči: Samuel Flamík, Štefan Pekár, Adam Cisár, Jaroslav Toman, Pavol Sivák, Mário Lopušan, Dominik Martišiak, Tomáš Mareš, Arthur Legnani, Maroš Čurik, Jakub Tancík, Martin Svatík, Michal Boledovič, Kristián Koníček, Tomáš Zmeko, Filip Škrteľ, Dávid Copko, Róbert Štefánek, Stanislav Olejník.
Realizačný tím: Lukáš Kaplan, Daniel Kvasnica, Peter Vavák, Peter Solnička, Ľuboš Zverec, Juraj Sluka, Anna Durcová

Marek Hrin, Foto: Ľ. Zverec  

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Šport

To Top