Connect with us

Záhorí.sk: Do konca marca si v Trnavskom kraji našlo prácu 244 Ukrajincov

Spravodajstvo

Záhorí.sk: Do konca marca si v Trnavskom kraji našlo prácu 244 Ukrajincov

Spolu 244 občanov Ukrajiny so statusom dočasného útočiska sa do konca marca zamestnalo v spoločnostiach v Trnavskom kraji. V prevažnej miere majú záujem o pracovné pozície, pri ktorých nie je potrebná znalosť slovenského jazyka. TASR o tom informovala Marianna Šebová z tlačového oddelenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

ilustračné foto

“Najčastejšie sa zamestnávajú v pomocných profesiách ako napríklad pomocný pracovník v kuchyni či v sklade, alebo montážny pracovník vo výrobe,” uviedla.

Občania Ukrajiny so statusom dočasného útočiska sa neevidujú na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. “Zamestnanci úradov u nich zisťujú formou dvojjazyčného dotazníka, či majú záujem pracovať a ak áno, v akej oblasti. Následne, ak je k dispozícii voľné pracovné miesto, kontaktujú zamestnávateľa. V prípade, ak má zamestnávateľ záujem o zamestnanie občana Ukrajiny so statusom dočasného útočiska, sprostredkujú mu kontakt,” uviedla Šebová. Všetky úrady zároveň takýmto občanom poskytujú informačno-poradenské služby pri hľadaní zamestnania a adaptácii v novom zamestnaní, ponuku voľných pracovných miest.

V prípade záujmu o zamestnanie si občania Ukrajiny môžu pozrieť všetky dostupné pracovné miesta na portáli www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk, ponuky sú preložené aj do ukrajinského jazyka. K 1. aprílu 2022 eviduje rezort na portáli 86.273 voľných pracovných miest od 6950 zamestnávateľov. Na tomto pracovnom portáli sa dajú filtrovať aj pracovné ponuky, ktoré sú vhodné pre cudzincov.

Príspevok Do konca marca si v Trnavskom kraji našlo prácu 244 Ukrajincov zobrazený najskôr Záhorí.sk – správy z vašej ulice.

Celý článok si prečítate na Záhorí.sk: Read More

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top
Generated by Feedzy