Connect with us

Záhorí.sk: Bývanie na dedine a v meste – výhody, nevýhody

Spravodajstvo

Záhorí.sk: Bývanie na dedine a v meste – výhody, nevýhody

Chcete si kúpiť nehnuteľnosť a premýšľate nad tým, ktoré prostredie bude pre vás ideálne? Zvažujete možnosti bývania v meste alebo na dedine? Kúpa nehnuteľnosti, ktorá bude vašim domovom, je dlhodobým rozhodnutím pre niekoho na niekoľko rokov, pre niekoho na celý život. Prečítajte si, aké výhody a nevýhody ponúka bývanie v meste a naopak, aké na dedine.

Pri výbere nehnuteľnosti by ste si mali ujasniť vaše finančné možnosti a preferencie na bývanie. Dôležitým aspektom pri rozhodovaní je, či si chcete postaviť vlastnú nehnuteľnosť alebo kúpiť už hotovú nehnuteľnosť, či chcete prerobenú nehnuteľnosť, rekonštrukciu alebo novostavbu. Taktiež zaváži veľkosť pozemku, úžitkovej plochy nehnuteľnosti, terasy, ako aj počet izieb.

Vo všeobecnosti platí, že na dedinách sú nehnuteľnosti menej finančne náročné ako v mestách. V meste je väčší výber bytov, na dedine zase rodinných domov a pozemkov.

Bývanie na dedine

Medzi výhody bývania na dedine patria nižšie životné náklady a lacnejšie ceny nehnuteľností. Vďaka vlastnému pozemku nebudete mať problém ani s parkovaním o akejkoľvek hodine. Môžete ušetriť peniaze na surovinách, pretože si ich viete dopestovať sami. Dedina tiež ponúka pokojnejšie prostredie, viac prírody a zelene.

Nevýhodou dediny je slabšia občianska vybavenosť, menej pracovných príležitostí, športového či kultúrneho vyžitia. Ako aj zlá infraštruktúra, komplikovanejšia doprava do práce, školy, nemocnice, a tiež častá absencia lekární.

Dedinské prostredie je pomalšie, a preto je vhodné pre ľudí s nenáročným životným štýlom. No v súčasnosti sa v mnohých dedinách zlepšuje občianska vybavenosť, zvyšuje sa ponuka práce, služieb i spoločenských príležitostí. Rozrastanie dedín má za následok zvyšovanie cien nehnuteľností, ako aj zvyšovanie životných nákladov.

Bývanie v meste

Medzi veľké výhody bývania v meste patrí plná občianska vybavenosť, viac pracovných príležitostí a škôl v rôznych oboroch. Ako aj väčšie zastúpenie obchodov, reštaurácií, služieb, spoločenských možností, bohaté športové a kultúrne vyžitie. Ďalším benefitom je dobrá infraštruktúra a dostupnosť mestskou dopravou.

Nevýhody mesta sú vyššie životné náklady, vyššie ceny nehnuteľností a drahší životný štýl. Mestské prostredie je viac znečistené, je tam väčší hluk a menej zelene ako na dedine.

Život v meste je vhodný pre ľudí, ktorí majú náročný a uponáhľaný životný štýl. V odľahlých častiach mesta je bývanie menej finančne náročné. Na kúpu bytu v centre budete potrebovať vyšší rozpočet. Ak máte nižší finančný rozpočet, no chcete bývať v meste, dobrou voľbou bude kúpa bytu ďalej od centra.

V súčasnosti sa niektoré výhody bývania na dedine a v meste dajú spojiť dohromady. Väčšina ľudí má vlastné auto, ktoré využívajú na presun z dediny do akejkoľvek mestskej časti, ako aj z mesta do dediny.

Zverte sa do rúk realitnej kancelárie SIERA, ktorá vám nájde vysnívané bývanie na základe vašich predstáv a preferencií s ohľadom na váš finančný rozpočet.

Príspevok Bývanie na dedine a v meste – výhody, nevýhody zobrazený najskôr Záhorí.sk – správy z vašej ulice.

Celý článok si prečítate na Záhorí.sk: Read More

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top
Generated by Feedzy