Connect with us

Záhorí.sk: Polícia na území Bratislavského kraja zaznamenala nárast podvodných telefonátov

Spravodajstvo

Záhorí.sk: Polícia na území Bratislavského kraja zaznamenala nárast podvodných telefonátov

Polícia na území Bratislavského kraja zaznamenala nárast podvodných telefonátov, keď páchatelia pod rôznymi vymyslenými legendami kontaktujú dôverčivých občanov. Zámerom volajúcich je dostať prihlasovacie údaje do internetbankingu a následne aj číslo pridelenej karty k bankovému účtu. Polícia na to upozornila na sociálnej sieti.

ilustračné foto 123rf.com

Ďalšou požiadavkou volajúcich je aj rodné číslo a po vygenerovaní bankou aj zabezpečovací kód. “Takýto prípad sme zaznamenali aj v priebehu tohto týždňa. Dôverčivá seniorka všetky uvedené údaje poskytla a následne ju doposiaľ neznámy páchateľ okradol o sumu v celkovej výške 30.000 eur, ktorú mala na svojom bankovom účte,” spresnila polícia.

Polícia preto pripomína, že banka nikdy nežiada obdobné údaje od klienta telefonicky, fakultatívne vyžaduje iba osobné údaje pre identifikáciu klienta, nikdy však konkrétny údaj ku konkrétnej službe či produktu. “V prípade, ak si vám neznáma osoba telefonicky pýta vaše údaje k platobným kartám a údaje k službe internetbanking alebo prihlasovacie údaje a heslo, neposkytujte ich,” zdôraznila polícia.

Ak dôjde k prevodu peňazí, nevyhnutné je ihneď informovať zákaznícku linku banky. “Pracovníci infolinky vykonajú úkony na zamedzenie nakladania s finančnými prostriedkami na účte poškodeného, ako aj na účtoch, kam boli finančné prostriedky prevedené,” dodala polícia.

Príspevok Polícia na území Bratislavského kraja zaznamenala nárast podvodných telefonátov zobrazený najskôr Záhorí.sk – správy z vašej ulice.

Celý článok si prečítate na Záhorí.sk: Read More

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top
Generated by Feedzy