Connect with us

Záhorí.sk: Bratislavská župa pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest

Spravodajstvo

Záhorí.sk: Bratislavská župa pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest

Nový asfalt, vodorovné značenie ako aj vyššia bezpečnosť a komfort pre vodičov. To všetko prinesú opravy ciest II. a III. triedy, do ktorých sa minulý rok pustil Bratislavský samosprávny kraj. Opravy pokračujú aj tento rok a celkovo sa dotknú tridsiatich úsekov. Župa tiež spustila projektovú prípravu na opravy mostov, riešenie problematických križovatiek či výstavbu obchvatov.

„Ešte pred dvomi rokmi župnú cestársku spoločnosť fakticky ovládal súkromný spolumajiteľ. To komplikovalo nielen hospodárenie, ale aj správu ciest. Dnes máme nad cestárskou spoločnosťou úplnú vlastnícku aj manažérsku kontrolu. Aj vďaka tomu sme po dlhšom čase mohli rozbehnúť významné opravy regionálnych ciest, ktoré už boli veľmi potrebné. Cestné komunikácie opravujeme v každom okrese, pričom viaceré úseky sú už hotové. Vynovené komunikácie bezpochyby prispejú ku komfortnejšej a bezpečnejšej doprave v kraji,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

V minulom roku dokončil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rekonštrukcie štrnástich úsekov cestných komunikácií II. a III. triedy vo všetkých svojich okresoch.

Na Záhorí kraj dokončil opravu cesty III/1107 Zohor – Láb. Zrevitalizovaná bola aj cesta v obci Rohožník, II/503 a III/1114 v obci Kostolište a mestách III/1108 Stupave či II/503 v Malackách.

V rozbehnutých alebo úplne nových akciách pokračuje samosprávny kraj aj v tomto roku. Celkovo bude opravených 30 úsekov regionálnych ciest.

Župa v roku 2022 vyčlenila na kapitálové výdavky celkovo 15 miliónov eur. Určené sú najmä na rekonštrukciu ciest frézovaním a asfaltovaním, recykláciu za studena a za horúca, rekonštrukcie mostov, bezpečnostné záchytné zariadenia, priechody pre chodcov, cestnú svetelnú signalizáciu a sanáciu zosuvov, ako aj rekonštrukcia priepustov. Župa plánuje tiež nakúpiť nové a moderné zariadenia, ako aj obstarať projektové dokumentácie na opravu mostov či riešenie problematických križovatiek.

Príspevok Bratislavská župa pokračuje v rekonštrukcii regionálnych ciest zobrazený najskôr Záhorí.sk – správy z vašej ulice.

Celý článok si prečítate na Záhorí.sk: Read More

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top
Generated by Feedzy