Connect with us

TTSK: Do dotačných výziev sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára

Spravodajstvo

TTSK: Do dotačných výziev sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára

Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur.

Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK. V tomto roku premiérovo môže každý žiadateľ podať dve žiadosti. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

foto TTSK

Minimálna výška jednej dotácie je 500 eur. O pridelení podpory jednotlivým projektom rozhodnú krajskí poslanci. TTSK upozorňuje záujemcov, aby si podávanie žiadostí nenechávali na poslednú chvíľu.

“V uplynulých troch rokoch sme výrazne zvyšovali balík finančných prostriedkov, z ktorého poskytujeme dotácie a granty na verejnoprospešné aktivity, objem je takmer desaťnásobný. Sme totiž presvedčení, že aj vďaka zapojeniu organizácií a samospráv robíme z nášho kraja lepšie miesto pre život. Napriek koronakríze sa nám na tento účel podarilo zachovať minuloročný objem 600.000 eur,” uviedol Viskupič.

Podporené môžu byť aktivity v oblasti kultúry a umenia vrátane vydávania pôvodnej tvorby, alebo organizácie voľnočasových aktivít. V oblasti športu je podpora určená na rozšírenie a skvalitnenie športovej činnosti zlepšením  technického stavu a vybavenia ihrísk, reprezentáciu kraja účasťou na oficiálnych športových podujatiach európskeho a svetového charakteru, či usporadúvanie športových podujatí na území kraja. Žiadatelia sa môžu uchádzať aj o podporu projektov zameraných na predchádzanie nárastu sociálno-patologických javov, integráciu obyvateľov so zdravotným znevýhodnením, alebo skvalitnenie života seniorov prostredníctvom sociálnej starostlivosti. V neposlednom rade sú prostriedky vyčlenené na aktivity smerujúce k zníženiu chorobnosti, posilnenie prevencie chorôb, zavádzanie nových diagnostických metód v zdravotníctve, či na celkové zlepšenie zdravia obyvateľov kraja.

Informácie súvisiace s elektronickým podávaním žiadostí sú na webe Trnavského samosprávneho kraja.

Samosprávy sa o podporu môžu premiérovo uchádzať aj prostredníctvom formulára na stránke Dátového centra obcí a miest (DCOM).

Príspevok TTSK: Do dotačných výziev sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára zobrazený najskôr Záhorí.sk – správy z vašej ulice.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top
Generated by Feedzy