Connect with us

Bude mať Diagnóza život pokračovanie?

Kultúra

Bude mať Diagnóza život pokračovanie?

Bude mať Diagnóza život pokračovanie?

Naposledy sa predstavili s prvou vlastnou hrou „Diagnóza život“. V súčasnosti sa ochotníci z Popudinských Močidlian nestretávajú, nenacvičujú. Svoje urobil koronavírus, ale aj životné okolnosti.

Po divadelných predstaveniach, ktoré kopírovali Radošinské naivné divadlo a vznikali aj v spolupráci s legendárnym Stanislavom Štepkom, sa divadelní ochotníci rozhodli uviesť svoju originálnu hru. Kostru scenára napísal šéf divadla Marián Sivoň a spoločnými silami dotvárali a vymýšľali jednotlivé scény. Samopašná hra rozpráva o tom, čo sa môže stať v jednej malej dedine na Záhorí a stretla sa s priaznivým ohlasom publika. Marián Sivoň, ktorý je v civilnom živote lekár, si tu zahral pacienta – hypochondra. Scénky z jednej záhoráckej ambulancie ľudí pobavili a rozveselili, a to nielen v Popudinských Močidľanoch, ale napríklad aj v Holíči, Sobotišti, Smrdákoch, Brodskom či moravských Ratíškoviciach. Divadelnú šnúru ukončilo vystúpenie v Šaštíne.

A čo sa dialo potom? „Polovica členov súboru po odohraní hry odišla. Jedni do školy, iní do politiky, ďalší si povedali, že už nebudú pokračovať. Zostali sme štyria, ale tak to už v živote chodí,“ hovorí M. Sivoň. Mrzí ho, že divadlo v tomto roku neurobilo nič, aj preto, lebo práve v roku 2020 si pripomíname 190. výročie prvého ochotníckeho predstavenia na Slovensku. „Chceli by sme pokračovať v druhej časti našej prvotiny, ktorá by sa mala odohrávať v nemocničnom prostredí. Uvidíme, ako to všetko dopadne. Tento rok sme sa, žiaľ, ešte nestretli, ale pevne verím, že to prelomíme a budeme pokračovať v začatom,“ konštatuje Marián Sivoň, ktorý tradíciu ochotníčenia v obci oživil a dúfa, že sa ju pri živote aj podarí udržať.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Kultúra

To Top