Connect with us

Nechcete byť prednostom?

Spravodajstvo

Nechcete byť prednostom?

Nechcete byť prednostom?

SENICA, SKALICA (rz) – Ministerstvo vnútra hľadá zvyšných 15 prednostov okresného úradu. Ide o stoličky, ktoré sa doteraz nepodarilo obsadiť, pričom sú medzi nimi aj posty prednostov dvoch okresných úradov na Záhorí.

 Výberové konania sú otvorené pre všetkých záujemcov. Od uchádzačov je požadovaná minimálne trojročná skúsenosť s riadením minimálne 15 pracovníkov, dvojročná skúsenosť s prácou v štátnej alebo verejnej správe a trestná a morálna bezúhonnosť. Kandidáti na pozíciu prednostu OÚ sa môžu prihlásiť prostredníctvom formulára, ktorý treba odoslať aj s požadovanými informáciami cez webovú stránku rezortu vnútra do 30. augusta.

„Každá prihláška musí obsahovať titul, meno a priezvisko, životopis a profesijnú víziu, ktorú chce kandidát ako prednosta v rámci svojej funkcie realizovať,“ uvádza ministerstvo. Zároveň deklaruje, že pri výbere prednostov bude klásť dôraz na maximálnu mieru profesionality a transparentnosti. Garantovať by ju mala odborná komisia, zložená z vedúcich pracovníkov ministerstva vnútra a Úradu vlády SR.

Miesto v komisii rezort ponúkol aj mimovládnej organizácii Transparency International Slovensko, tá sa však do výberových konaní z kapacitných dôvodov nezapojí. Komisia posúdi všetky doručené žiadosti a vybraní kandidáti, ktorí splnia požadované náležitosti, budú prizvaní na samostatné vypočutia. Rezort odhaduje, že všetky vypočutia by mohli byť uzatvorené do konca septembra. Víťazní kandidáti budú následne odporučení ministrovi vnútra na vymenovanie.

foto Ladislav Barabás, vets.cz

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top