Connect with us

Od septembra do práce na bicykli

Spravodajstvo

Od septembra do práce na bicykli

Od septembra do práce na bicykli

Záhorské mestá a obce sa už registrujú do súťaže „Do práce na bicykli“. Tá sa tento rok uskutoční v septembri a účastníci okrem toho, že urobia čosi pre svoje zdravie, môžu zároveň vyhrať zaujímavé ceny. Súťažiť sa bude napr. o mestské a skladacie bicykle, štýlový e-bajk či športové náramky.

Princíp súťaže je jednoduchý – stačí dochádzať počas septembra do práce na bicykli, čím človek podporí myšlienku ekologickej, zdravej a finančne výhodnej dopravy do zamestnania. Vlani sa do súťaže zapojilo takmer 13 tisíc ľudí. V Senici napríklad  94 účastníkov rozdelených do 28 tímov najazdilo takmer 5000 km, čím ušetrili 1318 kg oxidu uhličitého. V septembri sa uskutoční aj Európsky týždeň mobility, ktorý v Senici organizuje Informačné centrum EuropeDirect. Tradične nebude chýbať ranná káva a koláčik ako odmena pre všetkých cyklistov a chodcov. Jazdiť bude aj obľúbený Fotobus, ktorý je v súčasnosti vyzdobený krásnymi fotografiami zo Slovenska.

Do kampane sa už prihlásilo aj mesto Stupava, kde prvý cyklistický tím vytvoril mestský úrad. Dobrou správou je, že aj keď dochádzate na bicykli len kúsok od domu, máte šancu – dôležitá je totiž pravidelnosť, a nie množstvo najazdených kilometrov.  Zapojiť sa však môže každý, či už ide o jednotlivca, alebo dvoj až štvorčlenný tím vo firme alebo organizácii. Bezplatná registrácia je možná najneskôr do 7. septembra na stránke dopracenebicykli.eu.

 

Zamestnanci spoločnosti INAT v Moravskom Sv. Jáne jazdia do práce na bicykli celý rok. Vlani takto najazdili 2302 km a ušetrili 623 kg CO2. Spoločnosť ich navyše za každý kilometer odmenila 50 centami. 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top