Connect with us

Putovanie naprieč vodnými plochami Záhoria

Téma

Putovanie naprieč vodnými plochami Záhoria

Putovanie naprieč vodnými plochami Záhoria

Júl, najočakávanejší mesiac, kedy začínajú letné prázdniny plné slnka, vody, slobody, zábavy a zážitkov. Taktiež je to mesiac, kedy sa napĺňajú dovolenky plné relaxu a oddychu. Keďže pandémia COVID-19 výrazne ovplyvnila dovolenkovanie v zahraničí, ponúkame zoznam miest na Záhorí, ktoré spĺňajú podmienky kvalitných letných zážitkov.

Priehrada Kuchyňasa pýši naozajstnou raritou – priamo nad ňou bola totiž v roku 2015 vybudovaná bobria hrádza. Neoddeliteľnou súčasťou je 300 m dlhý drevený most, ktorý sa napája sa na rozprávkovo-náučný chodník vedúci vŕbovým lesíkom s priamym výhľadom na priehradu. Za vstup na priehradu bobriu hrádzu nezaplatíte ani cent, aktuálne je však bobria hrádza uzatvorená a rozobratá z dôvodu rekonštrukcie. Obec Kuchyňa ponúka návštevníkom aj príjemné miesto na oddych a dobré jedlo, o ktoré sa starajú reštaurácieu Bačka a u Melónka. V blízkosti priehrady sa nachádza aj malá rodinnáFarma Kuchyňa, ako aj Camping Park Karpaty, ktorý ponúka okrem kempingu aj športovo-turistické zážitky a stravovanie. Z Kuchyne môžete využiť niekoľko turistických trás, napríklad aj na vrch Vysoká.

Vodná nádrž Bukovása nachádza sa v Bukovskej kotline neďaleko obce Buková. Hoci nádrž slúži najmä na zavlažovanie nižšie položených dedín, počas horúceho leta je vhodná aj na kúpanie. Návštevníci si tu môžu požičať aj vodné bicykle, na ktorých si lepšie vychutnajú okružnú plavbu po nádrži a priľahlú prírodu. Ubytovanie je možné v autokempingu, alebo rezerváciou chatky, či bungalovu  v priľahlej chatovej oblasti. Milovníci turistiky si tu taktiež prídu na svoje, pretože nad nádržou sa týči zrúcanina hradu Ostrý kameň.

Gazárka, rekreačné stredisko v pútnickom meste Šaštín–Stráže, ponúka komplex 5 jazier, ktoré vznikli po vyťažení piesku a dodnes sú využívané na rekreáciu a rybárčenie. Turisti oceňujú aj lesné cestičky a chodníčky, ktoré ich prevedú blízkou prírodou a hubárskym rajom. Gazárka ponúka parkovanie a ubytovanie v priľahlej chatovej oblasti, ale aj cykloturistiku, športové atrakcie (volejbal, tenis, patanque, člnkovanie, plávanie, minigolfové ihrisko, nordicwalking.Gurmánske zážitky ponúka neďaleká reštaurácia Tropic..

Kunovská priehradaje s mestom Senica spojená cyklotrasou, ktorá je počas príjemných letných večerov skvelým miestom na šport. Priehrada ponúka návštevníkom možnosť kúpania, rybárčenia abezmotorového člnkovania. K dispozícii sú sociálne zariadenia, parkovisko, ubytovanie či lodenica, v ktorej sa dajú požičať loďky a vodné šlapadlá. Priehradu lemuje piesková pláž dlhá 250 m, na ktorej sa nachádzajú ležadlá a slnečníky, voľne dostupné pre návštevníkov. Zabaviť sa tu dá tiež prostredníctvom športových aktivít, ako sú plážový volejbal, minigolf, či tenis, deti sa môžu vyšantiť na hojdačkách a preliezačkách. Bufet nad plážou ponúka tradičné letné dobroty a radi vás obslúžia aj v Salaši Sobotišťan, ktorý sa nachádza hneď nad hlavnou cestou.

Rekreačná oblasť Zlatnícka dolinaneďaleko mesta Skalica ponúka návštevníkom viaceré atrakcie. O zábavu s postará Tarzánia, ponúkajúca na ploche 250 m prekážkyrozdelené do 2 trás. Osvieženie ponúka kúpalisko, ktoré disponuje 3 bazénmi, ale tiež toboganom a šmykľavkou. K dispozícii je parkovisko, občerstvenie, ubytovanie, ale tiež rôzne športy, ako napr. tenis, bedminton, plážový volejbal a veľa iného. Atmosféru pravých liptovských vrchov plných oviec sprostredkuje Salaš Skalica, nachádzajúci sa  pri chate AMOR. Jeho tradičné jedlá a výrobky z ovčieho mlieka si už získali srdcia návštevníkov Zlatníckej doliny.

Termíny otvorenia: Kúpalisko Zlatnícka dolina Skalica: 1.7.2020, Mestské kúpalisko Senica 27.6.2020, Kunovská priehrada 1.7.2020, Kúpalisko Malacky 20.6.2020.

Paulína Podoliaková, Zuzana Vaňová

Foto: archív OOCR

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top