Connect with us

V IBV Mlyny vyrástli moderné rodinné domy: Komfortné bývanie, ktoré vás dostane

Téma

V IBV Mlyny vyrástli moderné rodinné domy: Komfortné bývanie, ktoré vás dostane

V IBV Mlyny vyrástli moderné rodinné domy: Komfortné bývanie, ktoré vás dostane

Stavba rodinného domu je krokom, ktorý ovplyvňuje budúcnosť celej rodiny na dlhé roky. Pri takom vážnom rozhodnutí treba myslieť dopredu, starostlivo zvážiť nielen lokalitu, ale aj materiál a technológie použité pri stavbe domu. Investíciu do moderných a  inovatívnych technológií, ktoré znamenajú úsporu energií a väčší komfort bývania, ocení rodina spravidla už po krátkom čase.

Na moderné postupy a technológie sa rozhodla vsadiť aj spoločnosť Pasívny dom, s.r.o., ktorá takéto domy stavia v Senici, v už obývanej lokalite IBV Mlyny. Prvých päť 4-izbových bungalovov s úžitkovou plochou 138 m²  na 6,3-árových pozemkoch je krátko pred finálnym dokončením a čaká na svojich nových majiteľov. Dom je postavený ako pasívny, s predprípravou na aktívny.

Za projektom je idea  spoločnosti Ing. Martina Devečku, ktorá má dlhoročné skúsenosti v oblasti stavebníctva a energetiky. „Klientom chceme ponúknuť domy, ktoré im budú slúžiť dlhé roky bez reklamácií a opráv a poskytnú im komfort bývania s nízkymi mesačnými nákladmi. Prvé  domy v lokalite IBV Mlyny, ktoré boli navrhnuté a postavené na základe našich doterajších  skúseností,  sú krátko pred dokončením. O kvalite stavby sa môže záujemca presvedčiť priamo na mieste. Rozdiel v použitých materiáloch a technológií je výrazný. Domy postavené v Rezidencii Mlyny sme sa snažili dispozične navrhnúť tak, aby poskytovali dostatok priestoru pre štvorčlennú rodinu. Sú premyslené do najmenšieho detailu a vzájomným usporiadaním poskytujú aj dostatok súkromia. Snahou nášho tímu je tvoriť a realizovať projekty, ktoré budú ľudia vyhľadávať, pretože sú zárukou kvality,“ predstavuje projekt realizovaný v lokalite IBV Mlyny v Senici Ing. M. Devečka.

S takmer nulovou spotrebou energie

Výstavbu domov s takmer nulovou spotrebou energie  podporuje aj štát, ktorý od minulého roka poskytuje majiteľovi takéhoto domu aj finančný príspevok vo výške 8000 € na jeho výstavbu. Z národného plánu zameraného na zvyšovanie počtu budov s takmer nulovou spotrebou energie vyplýva, že túto úroveň budú musieť dosiahnuť všetky nové budovy, pri ktorých bude žiadosť o vydanie stavebného povolenia podaná po 31. decembri 2020. Ako rodinný dom s takmer nulovou spotrebou energie sa rozumie budova s veľmi vysokou energetickou hospodárnosťou. Takmer nulové alebo veľmi malé množstvo energie potrebné na užívanie takejto budovy musí byť zabezpečené efektívnou tepelnou ochranou a vo vysokej miere energiou dodanou z obnoviteľných zdrojov. Domy ponúkané spoločnosťou Pasívny dom, s.r.o., všetky tieto parametre spĺňajú.

Pozemok len za obstarávaciu cenu

„Pri kúpe bežného domu s úžitkovou plochou 100 m², bez pozemku, kupec bežne zaplatí 1000 eur za m². Za rovnakú uvádzaciu cenu ponúkame aj naše domy. Pozemok k tomuto domu predávame iba za obstarávaciu cenu bez pridanej hodnoty. Náš dom záujemcom radi predvedieme a v prípade záujmu aj individuálne nakonfigurujeme,“  hovorí Ing. Devečka.

Po Rakúsku už aj na Záhorí

Rodinné domy s už spomínanými technológiami firma doteraz stavala najmä v Rakúsku, Bratislave a niekoľko už aj na Záhorí. Investor verí, že aj Slováci ocenia nesporné prednosti, ktoré im takýto dom ponúka. Rodinné domy s najmodernejšími technológiami zabezpečujúcimi nízku spotrebu a vysokú kvalitu bývania chce firma stavať aj v ďalších lokalitách práve na Záhorí.

 

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top