Connect with us

Vo Veľkých Levároch rabujú zlodeji!

Spravodajstvo

Vo Veľkých Levároch rabujú zlodeji!

Vo Veľkých Levároch rabujú zlodeji!

VEĽKÉ LEVÁRE (ts, rz) –Obyvatelia Veľkých Levár sú zúfalí. V poslednej dobe sa v obci množia vykrádačky áut, dvorov, a dokonca aj rodinných domov. Zlodejov neodradí ani fakt, že mnoho ľudí je v súčasnosti doma.

„Smutnou štatistikou, ktorá preletela médiami, je nárast kriminality počas posledných týždňov. Kriminalita vzrástla aj vo Veľkých Levároch. Obec v tejto veci komunikuje s políciou, ktorá na ohlásených prípadoch pracuje a dosiahla aj prvé výsledky pri objasňovaní trestnej činnosti. Nápomocná jej bola obecná políciaa pomohli i záznamy z obecného kamerového systému,“ uviedol starosta Richard Nimsch. Čo sa za nárastom kriminality môže skrývať, len odhaduje: „V dôsledku koronakrízy zostali ľudia bez práce a takto sa snažia zlepšiť svoju situáciu. Máme tiež indície, že sa tu pohybujú ľudia z cudzích okresov.“

V obci začala byť problémová aj miestna sociálne slabá komunita, viacero trestných oznámení na jej príslušníkov bolo podaných v súvislosti s poškodzovaním majetku. Obec vyzvala občanov, aby každý prípad krádeže hlásili polícii, a to aj vtedy, ak im nevznikla veľká škoda. „Posťažovanie sa na sociálnej sieti síce informuje ostatných, ale nepomôže objasneniu trestného činu. Je dôležité, aby polícia vedela, že nárast kriminality v obci je markantný, a aby mala šancu zasiahnuť. Ďakujeme každému, kto prípad krádeže polícii ohlásil,“ uviedol starosta.

Podľa obyvateoľov obce, ktorí svoje skúsenosti zdieľajú na internete, je situácia alarmujúca. Niektorých v priebehu mesiaca okradli aj dvakrát. „Dva týždne dozadu som našiel otvorené obe autá a vyhádzané vnútorné priehradky,“ konštatuje jeden z miestnych občanov. Ďalší dodáva: „Mám toho plné zuby, večer ani nespím, čo kontrolujem autá a dom, či je všetko zamknuté…“ Levárčania sa zhodujú, že už sa pomaly boja chodiť do práce, čo ich po príchode domov bude čakať. Objavili sa dokonca už aj návrhy zriadiť občiansku hliadku, ktorá by prechádzala ulicami obce a dozerala na bezpečnosť.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top