Connect with us

ÁNO si povedali v rúškach: Originálna svadba Silvie a Mariána

Téma

ÁNO si povedali v rúškach: Originálna svadba Silvie a Mariána

ÁNO si povedali v rúškach: Originálna svadba Silvie a Mariána

Zákaz hromadných akcií sa dotkol aj svadieb. Zatiaľ čo niektorí budúci mladomanželia ich rušia úplne, iní vyčkávajú. Výnimočne sa však nájdu aj zaľúbené dvojice, ktoré sa rozhodli sobáš neodložiť a svoje ÁNO si povedať aj napriek všetkým obmedzeniam. Silvia a Marián sa stali manželmi v prvý jarný deň, 21. marca, a obaja sa zhodujú na tom, že ich svadba bola skutočne originálna.

„Naša svadba mala byť krásna, veľká a originálna. Zostalo to len pri slove originálna,“ hovoria mladomanželia Silvia a Marián Kukučkovci zo Senice. Pre dvojicu sa výnimočným stal 21. marec – nielen preto, že je to prvý jarný deň, ale aj preto, lebo v tento nehostinný čas spečatili svoju lásku. „Veď oslava môže byť hocikedy, no nie?,“ hovoria optimisticky.

Mladomanželia priznávajú, že počiatočný smútok z toho, ako bolo všetko po roku vybavené, zabezpečené a dohodnuté, bol veľký. Povedali si však, že svoj výnimočný deň si nenechajú nikým a ničím pokaziť. Ani koronavírusom.  „A tak sa aj stalo. Zrušilo sa celé hodové menu aj so zákuskami, fantastická hudba F-Klub zo Skalice, starejší, kameraman, miestnosť a ostaté veci spojené so svadbou. Zostal nám len fotograf a dvoje svadobné šaty pre nevestu,“ hovoria Kukučkovci. Prečo dvoje? Pretože nevesta chcela mať čo najskôr všetko pripravené a pozabudla, že môže nosiť pod srdcom malého drobčeka. „To bol dôvod presunutia svadby z pôvodného termínu 13. júna na 21. marca, a aj pridania do zbierky druhých svadobných šiat – takých, do ktorých sa vojdem aj s ,kotlíkom,´“  vysvetľuje Silvia. A dodáva: „Tretie šaty manžel už doma mať za žiadnu cenu nechcel. Radšej sa rozhodol navliecť nevestu do svadobného, hoci aj len na 20 minút, a tešiť sa na manželku so všetkým, čo k tomu patrí.“.

Aby dlhé biele nevestine šaty neboli naozaj použité len na tých 20 minút počas svadobného obradu, Silvia presvedčila svojho drahého na piatkové fotenie sa. Šťastie, že ju poslúchol, v piatok 20. marca bolo  výnimočne krásne počasie a dvojica sa v tej dobe ešte mohla v prírode fotiť bez rúšok. Ako však mladomanželia zistili, rúška neboli až také hrozné. Vytvárali totiž celkom zaujímavý a elegantný módny doplnok.

Iný, než si predstavovali a vysnívali, bol určite novomanželský bozk, dvojica však zdôrazňuje, že bol zahalený rúškom lásky, tolerancie a pochopenia jedného k druhému. Napokon, veď bez rúšok sa bozkávajú celú dobu, tak bola aspoň nejaká zmena. „Je to možno celé úsmevné, ale o to práve išlo a ide. Mali by sme si všetci ľudia nájsť aj v neľahkých situáciách to pozitívne a vedieť sa tešiť aj z maličkostí,“ konštatujú Kukučkovci. A vyslovujú aj svoje posolstvo k tým, ktorí sa možno práve teraz rozhodujú, ako naložia so svojím sobášom: „Koronavírus síce dorazil do mesta, ale život musí ísť ďalej. Odvaha, láska, ochranné prostriedky a dezinfekcia porazia všetky nástrahy.“

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top