Connect with us

Salón Chrysanthe: Svadobné šaty počkajú

Téma

Salón Chrysanthe: Svadobné šaty počkajú

Salón Chrysanthe: Svadobné šaty počkajú

Medzi prvými, ktorí sa rozhodli pomôcť a šiť rúška pre verejnosť, je mladá Seničanka Barbora Hlavičková. Majiteľka dámskeho krajčírskeho salónu Chrysanthe netušila, aký obrovský záujem jej ponuka vyvolá. Pomoc v čase, keď to ľudia potrebujú, však považuje za samozrejmosť.

Barboru k šitiu priviedla mama, ktorá je sama krajčírkou. „Šila mi oblečenie pre bábiky. Ja som však až do štrnástich rokov nevedela, či sa sama budem šitiu venovať. Prišlo to až vtedy, keď som sa rozhodovala, na akej strednej škole budem študovať. Práve mama ma nasmerovala na umeleckú priemyslovku do Trenčína,“ spomína Barbora.

Po skončení strednej školy chcela ísť študovať Ústav umenia a dizajnu v Plzni, škola však neponúkala externé štúdium, preto sa rozhodla pre históriu na UKF v Nitre. V roku 2017 si nádejná odevná dizajnérka  a krajčírka otvorila v Senici krajčírsky salón Chrysanthe. V ňom šije najmä svadobné a spoločenské šaty na zákazku, ale aj ďalšie dámske odevy podľa požiadaviek zákazníčok.

Prečo sa rozhodla vymeniť ich počas koronakrízy za rúška? „Zrušili nám jarmoky, takže zrazu sme mali o čosi viac voľného času ako doteraz. Hľadali sme niečo iné, na čo by sme sa mohli zamerať, a keďže bol  akútny nedostatok rúšok, začali sme šiť tie,“ vysvetľuje Barbora. Informácia o tom, že jej salón predáva za symbolickú cenu rúška, sa veľmi rýchlo rozšírila a Barboru obrovský záujem prekvapil. „Záujemcov sa ozvalo toľko, že bolo potrebné predĺžiť dodaciu lehotu. Problémom bol spočiatku aj míňajúci sa materiál a gumičky. Mnohí si však začali nosiť vlastné, takže sa to všetko dalo zvládnuť,“ dodáva majiteľka salónu Chrysanthe.

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top