Connect with us

Najväčšími lákadlami sú golf a kúpele

Téma

Najväčšími lákadlami sú golf a kúpele

Najväčšími lákadlami sú golf a kúpele

 Záujem turistov o Záhorie narastá. Vlani do regiónu zavítalo 37 394 návštevníkov, čo je o 1818 viac ako v roku 2016. Zvýšil sa aj počet nocí, ktoré u nás turisti strávili – zatiaľ čo v roku 2016 to bolo 136 320 nocí, vlani ich číslo narástlo na 139 529. 

„Najväčšími lákadlami sú kúpele v Smrdákoch, kde zaznamenávame približne 74 tisíc prenocovaní za rok, a golfové rezorty v Šajdíkových Humenciach a Skalici,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Dominika Leváková. Záhorie podľa nej kvalitou služieb naďalej patrí k špičkovým golfovým regiónom nielen v rámci Slovenska, ale aj Českej republiky. „Do Penati Golf Resortu Šajdíkove Humence vlani zavítalo približne 21 tisíc návštevníkov a Golf Resort v Skalici navštívilo cca 10 tisíc ľudí. Možnosť zahrať si u nás golf  pritom využívajú nielen návštevníci z blízkych krajín, ako sú ČR, Rakúsko, Maďarsko či Nemecko, ale aj milovníci golfu z Južnej Kórey, Japonska, Číny, Škótska, Fínska, Nórska či USA,“ uviedla D. Leváková.

Okrem golfových rezortov a liečebných kúpeľov sú pre návštevníkov atraktívne aj historické pamiatky regiónu a podujatia, ktoré sa u nás organizujú. „Zámok v Holíči sa teší najväčšej popularite za posledné 2-3 roky, a je to aj vďaka podujatiam, ako rytiersky festival Rotenstein, Pivné slávnosti, preteky veteránov alebo Tereziánske dni. Určite k tomu napomáhajú  aj doplnkové služby, ako bylinková záhrada, megality či člnkovanie okolo zámku,“ vysvetľuje D. Leváková. Turisti si podľa jej slov na Záhorie zvykli cestovať aj kvôli mnohým ďalším atrakciám a podujatiam, ktoré získali výborné meno nielen za hranicami regiónu, ale i Slovenska. Patria medzi ne Trdlofest, Skalické dni, Dni zelá, Cibulafest, rôzne folklórne slávnosti, vínne podujatia alebo pivné festivaly.

V neposlednom rade atraktivitu Záhoria dotvárajú aj kvalitné ubytovacie a stravovacie služby. „Českí novinári boli pri svojej poznávacej ceste po regióne viacerými našimi reštauráciami a hotelmi doslova nadšení,“ dodáva D. Leváková.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top