Connect with us

Šokujúci nález na Záhorí: tucet ovčích hláv aj celé jahňa!

TOP

Šokujúci nález na Záhorí: tucet ovčích hláv aj celé jahňa!

Šokujúci nález na Záhorí: tucet ovčích hláv aj celé jahňa!

MORAVSKÝ SV. JÁN (mk) – Hlavy, končatiny, kožušina oviec, ba dokonca aj jedno mŕtve jahňa v celosti. Vrecia s takýmto obsahom našli v uplynulých dňoch v katastri obce. Podozrenie padá na chovateľa z Rakúska.

Nález biologického materiálu – pozostatkov zvierat v niekoľkých igelitových vreciach – už obec  rieši v spolupráci s políciou i veterinárnou správou. „Pri obhliadke boli nájdené také dôkazy, ktoré budú s určitosťou viesť k identifikácii pôvodcu. Odpad bol odvezený do kafilérie, kde bude následne zneškodnený,“ uvádza sa na stránke obce.

Prípad rieši aj ministerstvo životného prostredia,ministerstvo vnútra a Štátna veterinárna správa. Podľa riaditeľa Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Senici Alojza Žúrka sa do celej veci vložili aj poľovníci, ktorí pomáhali s obhliadkou miesta. „Keďže bolo podozrenie, že páchateľ neodložil vrecia len pri ceste, ale odpadu bude viac, prezreli väčšie územie. A skutočne, vrecia našli na ďalších asi 20 miestach,“ uviedol pre Záhorák.

Okrem kožušiny, vnútorností zvierat a ich končatín bolo vo vreciach objavených aj 12 hláv oviec a jedno celé jahňa. „Dokopy išlo o približne 200 kilogramov biologického materiálu,“ informoval Záhorák A. Žúrek.

Na jednej z hláv sa podarilo objaviť ušnú známku, podľa ktorej bolo možné určiť, že zvieratá pochádzajú z Rakúska. Páchateľ bol ale mimoriadne neopatrný – vo vreci sa totiž našiel aj lístok s menom rakúskeho občana a jeho viedenskou adresou. Riaditeľ RVPS Senica hovorí, že hoci sa starostovia prihraničných obcí s odpadom dovezeným na ich územie z Rakúska stretávajú často, nález biologického materiálu spoza hraníc bol na Záhorí zaznamenaný po prvý raz…

 

Viac v téme TOP

To Top