Connect with us

Každý šperk od Lucie je originál

Téma

Každý šperk od Lucie je originál

Každý šperk od Lucie je originál

O tom, že Záhoráčky sú šikovné ženy, niet pochýb. Pečú zákusky a torty, vyšívajú obrusy, fotografujú, kreslia obrazy… Tých aktivít je neúrekom, pretože každá sa našla v niečom inom, objavila v sebe iné nadanie. My vám dnes predstavujeme mladú mamičku, ktorá majú nielen šikovné ruky, ale aj veľkú fantáziu a cit pre krásu. Lucia Bernátová zo Smrdák vyrába jedinečné šperky, ktoré si už na Záhorí našli mnoho fanúšičok. 

„Pochádzam z Radošoviec, a v súčasnosti žijem s manželom a dvomi malými synmi v Smrdákoch, odkiaľ pochádza manžel. Vyštudovala som Prírodovedeckú fakultu UCM v Trnave, ale vždy ma fascinovali odlesky krištáľu, tak som sa minulý rok naplno rozhodla venovať tvorbe šperku. Obrovská vďaka patrí manželovi a celej rodine, že ma v tom rozhodnutí podporili,“ hovorí Lucia. Priznáva, že už odmalička milovala kreslenie. Asi osem rokov navštevovala ZUŠ v Senici, takže kreativitu a chuť tvoriť niečo nové bola odjakživa jej súčasťou. „Dokonca som chcela študovať na VŠVU odbor sklo, ale nezobrali ma, tak som išla na inú školu,“ prezrádza otvorene. K tvorbe šperkov sa Lucia Bernátová dostala náhodou, keď začala vyrábať náušnice pre seba. „Kamarátky sa do nich zaľúbili a už po dvoch mesiacoch, ako som vyrobila prvé kúsky, ma požiadali o spoluprácu z Miss Záhoria 2016, aby som vytvorila náušnice na fotenie profilových fotiek súťažiacich,“ spomína Lucia.

Všetky jej šperky sú vyrábané ručne a každý z nich je originál. „Pracujem s preciózou, s kožou, kamienkami, so štrasom, tkaninami, a snažím sa to obmieňať. Tvorba jedného modelu trvá niekedy aj dva dni, a postup mám rozdelený na niekoľko etáp podľa náročnosti,“ vysvetlila Lucia, ktorá vyrába náušnice, brošne, v poslednom čase aj náhrdelníky, a popritom tiež ozdoby na motýliky pre pánov či najnovšie klipy na topánky. V blízkej dobe sa chystá tvoriť tiež niečo pre nevesty. „Najzaujímavejšia pre mňa bola tvorba náušníc pre Miss Záhoria, ale v súčasnosti je to každá požiadavka, pretože do každého modelu sa snažím dať niečo navyše a čo najviac zo seba, aby zákazníčka bola spokojná. Inšpirujú ma ľudia, farby a všetko okolo nás, pretože s čím sa človek stretáva, ovplyvňuje jeho samého aj jeho tvorbu,“ dodáva Lucia. Jej zákazníčky sú dievčatá a ženy všetkých vekových kategórií, a ako sama hovorí, náušnice BeL for lady sú určené každej „strake“, ktorá miluje všetko, čo sa trbliece. „Keď si dáte výrazné náušnice, stačia jednoduché šaty, a človek sa cíti výnimočne. Moje klientky sú odvážne, výnimočné, zmyselné, cieľavedomé a tvorivé. Šperky len podtrhujú ich krásu,“ zdôrazňuje Lucia. S tvorbou šikovnej šperkárky sa môžete stretnúť v svadobnom salóne v Holíči a v kozmetickom salóne v Smrdákoch. Kontaktovať ju možno aj cez sociálne siete.

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Téma

To Top