Connect with us

Za škôlky zaplatia viac

Spravodajstvo

Za škôlky zaplatia viac

Za škôlky zaplatia viac

SKALICA (rz) – Vyšší poplatok za pobyt dieťaťa v škôlke je v Skalici realitou. Namiesto doterajších 20 eur budú rodičia platiť o päť eur viac, koncom minulého roka o tom na svojom zasadnutí rozhodli mestskí poslanci.

Zmena VzN o výške mesačného príspevku za škôlkárov bola predmetom rokovania už v závere minulého roka, vtedy zvýšenie „školného“ na 25 eur neprešlo. Aj tentoraz bol najväčším odporcom zvyšovania poplatku poslanec Peter Hertl. Argumentoval, že mesto by financie malo hľadať v rozpočte, a nie zbytočne zaťažovať mladé rodiny. Pripomenul, že už 20-eurové „školné“ patrí k najvyšším nielen v regióne, ale aj v rámci podobne veľkých miest na Slovensku. Odporcovia však zvýšenie poplatku zdôvodňovali potrebou získať pre škôlky viac financií, a upozornili aj na skutočnosť, že návrh predložila samotná Rada školy pri MŠ.

„Ja osobne to vnímam ako určitú spoluúčasť občana na poskytovaných službách. Myslím si, že pri priemernej mzde, aká je v Skalici, zvýšenie po dlhých rokoch o 5 eur nie je až také drastické,“ uviedol Rudolf Šantavý. Väčšina poslancov sa nakoniec priklonila na jeho stranu a mesačné „školné“ vo výške 25 eur odsúhlasila. Zvýšenie poplatku bude pre materskú školu znamenať ročné navýšenie vlastného príjmu o 15 tisíc eur.

 

 

Čítajte ďalej
Tiež sa Vám môže páčiť…

Viac v téme Spravodajstvo

To Top