Connect with us

Dve pôvabné Záhoráčky vo finále súťaže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017

Spravodajstvo

Dve pôvabné Záhoráčky vo finále súťaže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017

Dve pôvabné Záhoráčky vo finále súťaže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017

Dobrovoľné hasičky zo Záhoria sú nielen šikovné, ale aj mimoriadne krásne.  Dôkazom je ich účasť vo finále súťaže Miss Hasička ČeskoSlovensko 2017, ktoré sa uskutoční 3. novembra v TOP Hoteli Praha. Z kastingu po náročnom rozhodovaní do finálového kola postúpilo osem dievčat, z toho tri Slovenky. A z nich až dve budú reprezentovať záhorský región – Nikola Kumpanová z Petrovej Vsi a Andrea Včelková zo Sobotišťa.

„K hasičstvu som sa dostala len minulý rok pred začiatkom sezóny. Dievčatám z Letničia chýbalo zopár členiek, tak ma prehovorili na tréning,“ prezradila Nikola. Dodala, že hasičský šport obdivovala už predtým, pretože chvíľu trénovala za Plameň v Petrovej Vsi a mohla si tak vyskúšať, čo hasičstvo znamená. „Pre mňa je to predovšetkým adrenalín, ktorý milujem, a víkendy plné zábavy, prežité v kruhu ľudí, ktorých mám rada,“ dodáva s úsmevom. S návrhom prihlásiť sa do súťaže krásy prišli Nikolkine spolužiačky, ktoré sú tiež hasičkami. „Neočakávala som nič, pretože som neverila, že by ma vybrali na kasting do Prahy. Teraz som hrdá, že som sa dostala až do finálovej osmičky. Už toto považujem za svoj veľký úspech, pretože môžem takýmto spôsobom reprezentovať obec Letničie a zároveň aj rodnú obec Petrova Ves,“ zdôrazňuje Nikola.

Sedemnásťročná študenta Obchodnej akadémie v Senici okrem hasičského športu miluje aj fotenie, najradšej v prírode. Súčasťou jej života je aj tanec, keďže jedenásť rokov pôsobila v tanečnej skupine Endy, a šport, najmä lyžovanie a volejbal. O titul najkrajšej hasičky ČeskoSlovenska sa bude uchádzať ako súťažiaca s poradovým číslo jeden. Svoj hlas jej môžete odovzdať aj v hlasovaní o titul Poctivá Miss Hasička Sympatia 2017 na webovej stránke www.misshasicka.cz.

Stáť na štartovacej čiare je úžasné..

O čosi dlhšie sa hasičstvu venuje druhá finalistka zo Záhoria – Andrea Včelková. „S hasičstvom som začala, keď som mala ešte len sedem rokov. Sobotište je známe práve týmto športom. Pár rokov dozadu sme mali v obci mužský tím, ktorý bol veľmi úspešný. Kam prišli, tam zvíťazili. Sú dokonca niekoľkonásobnými držiteľmi titulu majstrov Slovenskej republiky. Ja som už od detstva chcela byť súčasťou tohto tímu,“ prezrádza Andrea.

Sen sa stal skutočnosťou, keď začala navštevovať základnú školu. S kamarátkou sa išli pozrieť, ako vyzerajú tréningy a zapáčilo sa im to. „Ešte viac sa mi páčia súťaže. Postupom času, ako naše dievčenské družstvo naberalo skúsenosti, dostávalo sa aj na stupienky víťazov. Začalo sa nám dariť a prebojovali sme sa na majstrovstvá Slovenska. Hoci sme nezvíťazili, bola som hrdá, že som súčasťou takého úspešného družstva,“ hovorí Andrea.

Dnes je členkou družstva žien a pocit, keď stojí na štartovacej čiare pri súťaži, považuje za neopísateľný. „Srdce mi búši, som nervózna, lebo neviem, ako to celé dopadne, no zároveň mám úsmev na tvári, ktorý mi vyčarovali kolegyne z tímu – vždy si totiž pred štartom povieme niečo vtipné na uvoľnenie atmosféry. Nikdy nám nechýba viera, že budeme úspešné a dosiahneme konkurencieschopný čas,“ dodáva Andrea.

Ako sa sympatická Sobotišťanka, ktorá vyštudovala Strojnícku fakultu na Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ocitla v súťaži Miss hasička ČeskoSlovensko 2017? „Do súťaže ma prihlásila moja staršia sestra Ľubka. Prvotná myšlienka však išla od mojich kolegov – hasičov zo Sobotišťa, ktorí ma presviedčali, aby som to skúsila. Mne pripadalo neuveriteľné, že by som práve ja bojovala o titul v takejto súťaži, no sestra nezaváhala,“ vysvetľuje Andrea. A priznáva, že nakoniec bola rada, že poslúchla, a vycestovala aj na neverejný kasting do Prahy. Ten pozostával z krátkeho predstavenia sa pred porotou a z promenády v plavkách. Andrea porotu zaujala a tak už 3. novembra zabojuje o titul najkrajšej hasičky.

Treba dodať, že pôvabná Sobotišťanka okrem hasičstva miluje aj cestovanie, tanec a šport. Vo voľnom čase sa venuje kamarátom, domácim prácam, a rada relaxuje v záhrade. Aj ona sa poteší vašim hlasom na stránke www.misshasicka.cz, vďaka ktorým môže získať titul Poctivá Miss Hasička Sympatia 2017.

Foto: Jan Tuma: Andrea a Nikola 

Viac v téme Spravodajstvo

To Top